Radonjić: Moramo biti spremni na ratovanje

"Ušli smo u dobar ritam, idemo u Berlin da damo sve od sebe. Siguran sam da možemo da igramo sa Albom i idemo na pobjedu", naglasio Čedomir Vitkovac
60 pregleda 0 komentar(a)
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2011. 18:12h

Pobjedama nad Turovom i Cibonom, košarkaši Budućnost Volija napravili su dobru uvertiru za duel 2. kola Evrokupa i gostovanje u Berlinu.

Protivnik je Alba, velikan njemačke košarke, koja je u posljednje vrijeme ušla u sjajnu formu.

Vezala je čak osam pobjeda, a u nedjelju veče je trijumfovala protiv Brose basketa (87:81), aktuelnog šampiona i učesnika Evrolige.

To jasno pokazuje da je pred “plavima” težak zadatak.

"Startovali smo pobjedom u Evrokupu i, što je još važnije, prikazali dobru partiju protiv Turova. Alba je, sa druge strane. slavila u gostima protiv Deksije i jasno ukazala na status favorita u našoj grupi. Ne zbog pobjede u Belgiji, već zbog činjenice da je riječ o jednom evropski priznatom klubu, koji je sada u drugom planu u domaćim okvirima, ali je dugo bio perjanica. Radi se o timu u kome ima pet Amerikanaca, plus Marko Simonović, koji je nama poznat, i nekoliko reprezentativaca Njemačke. Jedan sastav koji u zadnje vrijeme funkcioniše na sjajan način, imaju dobre rezultate, dobro igraju i u odličnoj su formi", objašnjava Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Amerikanac Dešon Vud, koji je ljetos sa trenerom Herbertom Gordonom stigao iz Skajlajnersa, biće glavna opasnost za Podgoričane. Podršku ima od zemljaka Kajla Vivera i Derika Alena.

"Viver je kvalitetan igrač, ali Vuds drži ključeve njihovog sistema, mnogo toga zavisi od njega. Međutim, nisu samo oni opasni. Ima tu još košarkaša koji posjeduju veliki kvalitet. Kao tim dobro funkcionisu, igraju čvrsto. Igrali smo protiv njih tokom priprema u Turskoj i osjetili smo to na svojoj koži način na koji prilaze svakom meču. U tom susretu nam je, u pojedinim trenucima, bilo teško da se prilagodimo na takav način igre. Vidjećemo kako će to sada izgledati. Statusi su drugačiji, ali je jasno da moramo biti na maksimalnom nivou. Koncentracija mora biti maksimalna, moramo da bude spremni da ratujemo svih 40 minuta, da izdržimo sve duele i da pokušamo da, u tim duelima, mi budemo jaki i da vidimo da li ima prostora da slavimo" - naglasio je Radonjić.

Čedomira Vitkovca, vjerovatno, očekuju dueli sa bivšim saigračem Markom Simonovićem. On smatra da Budućnost Voli može da slavi u Berlinu.

"Ušli smo u dobar ritam, idemo u Berlin da damo sve od sebe. Siguran sam da možemo da igramo sa Albom i idemo na pobjedu. Gledali smo kako igraju, imaju dosta Amerikanaca, a tu je i Simonović. Radi se o kvalitetnoj ekipi, koja je pravljena da se bori za titulu u domaćem prvenstvu. Međutim, bez obzira na to idemo po bodove, a mislim da smo sposobni da to napravimo", zaključio je Vitkovac.

Raspored

Grupa H

Alba - Budućnost Voli (20.00)

Turov - Deksija (19.00)

Grupa A

Hapoel - Cibona (18.00)

Gravlen - Donjeck (20.00)

Grupa B

Himki - Riga (16.00)

PAOK - Šole (18.45)

Grupa C

Rudupis - Aris (18.00)

Nimburk - Groningen (18.00)

Grupa D

Lukoil - Asvel (17.00)

Valensija - Ostende (20.30)

Grupa E

Lokomotiva - Banvit (16.30)

Skajlajners - G. Kanarija (19.30)

Grupa F

Lietuvos - Azovmaš (18.10)

Le Man - Krka (20.30)

Grupa G

Cedevita - Bajern (18.30)

Beneton - Spartak (20.45)

Bonus video: