Radonjić: Motivisani smo da pružimo maksimum

"Igramo jedan od duela u kojem sve ne zavisi od nas, zavisi i od toga kako će oni i na koji način biti optereći mečom", jasan je strateg Podgoričana, koji je poželio sreću fudbalerima Crne Gore večeras u Pragu
0 komentar(a)
KK Budućnost pres, Foto: BORIS PEJOVIĆ
KK Budućnost pres, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Ažurirano: 11.11.2011. 13:59h

Slava, moć, budžet, trofeji, tradicija, kvalitet, iskustvo protiv mladosti, želje za dokazivanjem i motiva da se protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi pokažu u najboljem svjetlu.

Gostovanje Makabija u “Morači” najavljuje pravi košarkaški spektakl. Odavno u Crnoj Gori nije gostovala tako moćna ekipa, koja je apsolutni favorit.

Pobjeda Budućnost Volija bila bi ravna senzaciji, ali bijele zastave neće biti.

“Plavi” će izaći na teren hrabro, sa jasnom željom da, ako ništa drugo, bar namuče “ponos Izraela” i da se frenetično bore za svaku loptru.

Ako tako bude, niko im neće zamjeriti za eventualn poraz, jer protiv sebe će imati tim čiji jedan igrač vrijedi, u finansijskom smislu, kao čitav podgorički sastav.

"U goste nam dolazi jedna od najboljih evropskih ekipa, a i klubova. O njihovom kvalitetu ne treba trošiti riječi, a o kakvom timu se radi najbolje govore rezultati koje postižu ove sezone u svim takmičenjima u kojima nastupaju. Forma njihova ukazuje da su u najboljem statusu u Evropi, uz jednu dvije ekipe. Očekuje nas duel koji će prije svega biti košarkaški spektakl, nadam se da ćemo i mi biti na adekvatnom nivou. Očekujem podršku navijača, jer poslije dugo godina dolazi nam jedan veliki klub, tog nivoa. Nadam se i očekujem da će dvorana biti puna", kaže Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija, koji je pred početak pres konferencije poželio sreću fudbalskoj selekcije Crne Gore u večerašnjem prvom meču baraža za odlazak na EP protiv Češke u Pragu.

I za mnogo jače ekipe od crnogorskog šampiona bilo je teško da igraju protiv Makabija.

Trener Dejvid Blat forsira brzu igru u napadu, a u defanzivi često mijenja odbrane i na taj način stvara probleme rivalima. Na to će “plavi” morati da obrate pažnju.

"O pojedinačnim kvalitetima i načinu igre Makabija se dosta zna. Pripremali smo se za ovaj meč, želimo da odigramo kvalitetno ne prijeteći Makabiju, ali sa željom da napravimo što više dobrih stvari. Jedva čekamo da meč počne. Osim zadovoljstva postoji i određeni pritisak koji je uvijek u Budućnosti prisutan bez obzira protiv koga igra. Kvalitet Makabija i kompozicija igre potpuno su jasni. Analiza sistema koji forsira Blat je poznata, i mi smo uradili sve da se pripremimo za meč i način na koji igraju, na njihov individualni kvalitet. Igramo jedan od duela u kojem sve ne zavisi od nas, zavisi i od toga kako će oni i na koji način biti optereći mečom. Mi smo motivisani da pružimo naš maksimum", jasan je Radonjić.

Bojana Dubljevića očekuje dosta posla pod košem protiv gorostasnog Grka Sofoklisa Skorcijanitisa, Šona Džejmsa, Liora Elijahua...

"U goste nam dolazi jedna od najboljih ekipa u Evropi. Radi se o nevjerovatno kvalitetnom sastavu, koji je favorit za osvajanje ABA lige. Pokušaćemo da iskoristimo njihov umor, motiva nam ne fali. Sigurno da ćemo dati sve od sebe da pružimo što bolji meč, a zadovoljstvo je igrati protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi" zaključio je Dubljević.

Bonus video: