Radonjić: Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme

"Bilo je malo nervoze u posljednjoj četvrtini, ali smo odigrali dobro u odbrani i uspjeli smo da neutrališemo igru domaćina, što nam je dalo mogućnost za mirnu završnicu i da se zadovoljni vratimo kući", objasnio Radonjić
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Denis Dukovski
Dejan Radonjić, Foto: Denis Dukovski
Ažurirano: 05.01.2013. 22:19h

Budućnost Voli je u dvorani “Boris Trajkovski” stigla do četvrte pobjede ove sezone u gostima.

Nakon Solnoka, Krke i Širokog, “plavi” su savladali i neugodnu ekipu MZT Skoplja i ostali u trci za plasman na fajnl-for.

Zbog toga je bilo i razumljivo zadovoljstvo Dejana Radonjića, trenera Budućnost Volija.

“Zadovoljan sam zbog osvajanja bodova, kada se u obzir uzme činjenica da MZT igra dobro u posljednje vrijeme pred svojim navijačima, a i u gostima postiže dobre rezultate. Publika je došla u velikom broju da ih bodri, kao i na svakom meču, tako da smo znali šta nas čeka i da će biti težak meč. Odigrali smo dobro u prvom poluvremenu, posebno u fazi napada, a i odbrana je bila kvalitetna. Služio nas je i šut u prvom poluvremenu i napravili smo veliku razliku. To nam je omogućilo da imamo bolju poziciju pred nastavak meča, gdje smo očekivali da će MZT dati sve od sebe da dođe do pobjede. Bilo je malo nervoze u posljednjoj četvrtini, ali smo odigrali dobro u odbrani i uspjeli smo da neutrališemo igru domaćina, što nam je dalo mogućnost za mirnu završnicu i da se zadovoljni vratimo kući. Čestitke domaćina na sjajnim igrama do sada, publici koja ih bodri bez obzira na rezultat, kao i mojim igračima na osvojenim bodovima”, objasnio je Radonjić.

Aleš Pipan, trener MZT Skoplja, čestitao je Podgoričanima na zasluženom trijumfu.

“Rekao sam prije meča da ne treba previše da se radujemo kada dobijamo, niti da tugujemo kada izgubimo. Utakmicu smo izgubili u prvom poluvremenu, odigrali smo slabo u odbrani i omogućili smo igračima Budućnosti da se šetaju po terenu. Igrali smo bez “glave”, tako da se ova igra ne može nazvati igrom. Drugo poluvrijeme je bilo malo bolje. Rekao sam igračima da su igrali čitav meča sa takvim žarom kao u nastavku, da bi dobili utakmicu. Najvažnije je da što prije zaboravimo ovaj poraz i da se dobro pripremimo za narednu utakmicu protiv Radničkog”, naglasio je slovenački stručnjak.

Bonus video: