Radonjić: Odlična odbrana u nastavku

"Odigrali smo lošu odbranu u prvom poluvremenu s greškama. U drugom poluvremenu je to bilo mnogo bolje, spustili smo Triujumf na mali broj poena", rekao Nikola Ivanović
2 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Denis Dukovski
Dejan Radonjić, Foto: Denis Dukovski
Ažurirano: 09.01.2013. 22:11h

Trener Budućnost Volija Dejan Radonjić, potpuno je nadmudrio svog kolegu Vasila Karaševa.

Podgoričani su u drugom poluvremenu prikazali igru iz udžbenika za ubjedljivih 90:69. Zbog toga je bilo razumljivo zadovoljstvo stratega “plavih”.

“Trijumf je protiv nas doživio prvi poraz u Evrokupu i moramo biti zadovoljni. Dobili su kvalitetnu ekipu, koja je do sada igrala izvanredno. Prvo poluvrijeme smo odigrali sa manjkom koncentracije, pravili smo greške u odbrani. Oni su dosta pogađali sa centarske pozicije, što nam nije dalo mogućnost da kontrolišemo igru. U napadu smo bili dobri i time smo nadomjestili slabiju igru u defanzivi. Znali smo da moramo odigrati onako kako smo igrali u nastavku da bismo dobili meč. Odbrana je u drugom poluvremenu bila onakva kakva treba da bude. Na sve se nadovezao kvalitetan napad u posljednjoj četvrtini i napravili smo veliku razliku. Čestitam igračima na pobjedi, kao i publici na podršci. Mi ćemo se potruditi da iz meča u meč igramo bolje i bolje”, istakao je Radonjić.

Talentovani plej Nikola Ivanović utakmicu je završio sa osam poena, a sve je dao u prvih 20 minuta.

“Težak meč, kao što smo i očekivali. Odigrali smo lošu odbranu u prvom poluvremenu s greškama. U drugom poluvremenu je to bilo mnogo bolje, spustili smo Triujumf na mali broj poena. Razlika bi nam na kraju mogla mnogo značiti. Čestitam saigračima na dobroj igri, posebno u drugom poluvremenu, i pobjedi.”

Šef struke Trijumfa Vasili Karašev, valjda ljut zbog ubjedljivog poraza svog tima, nije došao na konferenciji za štampu.

Umjesto njega, pojavio se Aleks Vasiljev, pomoćni trener.

“Veoma loše smo počeli, kasnije smo se vratili, ali smo loše odigrali u drugom poluvremenu. Ovo je već treći meč koji loše otvaramo i moramo da vidimo šta se dešava. Naš najveći problem je bio što igrači nisu pokazali borbenost, posebno na kraju treće četvrtine, kada je domaćin dao 10, 12 poena u seriji. Nismo reagovali na to. Nismo zadovoljni igrom, jer ovaj nivo igre ne smije se ponavljati. Igrači Budućnosti su bili koncentrisani na meč, imaju dobrog trenera koji odlično vodi igru. Zbog toga imaju dobru igru i rezultat. Imaju jako dobre igrače na centrima i to su koristili, odnosno pretvarali u poene. Budućnost igra dobru, agresivnu odbranu na ivici faula, a to im donosi dobar rezultat, odnosno pobjedu”.

Razočaram zbog poraza bio je i Tasamin Mičel, krilni centar gostiju.

“Nismo odigrali dobaro, loše smo počeli, a to inače ne radimo. Ranije smo se dizali tokom čitavog meča, a to sada nije bio slučaj. Utakmicu je dobio tim koji je igrao sa više agresije, odnosno tim koji je igrao temperamentnije”.

Bonus video: