Radonjić: Povrede nam otežavaju situaciju

244 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 16.02.2017. 21:50h

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da veliki broj povreda njegovih košarkaša otežava situaciju i dodao da su minimalne šanse da Nejt Volters i Milko Bjelica budu spremni za polufinale Kupa Radivoja Koraća.

"Situacija je prilično teška. Vidjećemo sjutra, ali su minimalne šanse da u subotu računamo na bilo koga od njih", rekao je Radonjić novinarima poslije utakmice protiv Vršca u Nišu.

Zvezda se plasirala u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto je lako i ubjedlijvo sa 99:47 pobedila Vršac. Protivnik u borbi za finale biće joj FMP.

Crveno-bijeli su bili oslabljeni neigranjem Voltersa i Bjelice, kao i Nemanje Dangubića, koji nije doputovao na završni turnir u Niš.

"Volio bih da oni budu zdravi. Čeka nas još ovoliko utakmica koliko smo odigrali do sada", kazao je Radonjić i dodao da će se o stanju povrede Dangubića više znati od ponedjeljka.

Radonjić je naveo da su utakmica između Zvezde i Vršca, odnosno FMP-a i Spartaka, pokazale razliku u kvalitetu ekipa koje igraju regionalno i domaće takmičenje.

"Odigrali smo odgovorno, ali me zanima kako ćemo izgledati protiv FMP-a, koji sigurno predstavlja kvalitetnog protivnika. Tek ćemo da vidimo kako stoje stvari", kazao je Radonjić.

Trener Zvezde nije želio mnogo da govori o narednom rivalu u Kupu.

"Radi se o kvalitetnom protivniku sa mnogo mladih igrača", rekao je Radonjić.

Trener Vršca Vladimir Đokić čestitao je Zvezdi i rekao da su njegovi košarkaši previše poštovali rivala i da su bili uplašeni.

"Bili smo impresionirani ambijentom i jačinom protivnika. Očekivali smo ipak malo drugačiju utakmicu, ali se od prve sekunde osjetio kvalitet Zvezde. Bilo je malo i ružno, ali ne zamjeram svojim igračima, možda samo na prevelikom respektu prema protivniku i strahu. Teško je igrati protiv ovako jake i moćne Zvezde", rekao je Đokić.

Polufinalna utakmica između Zvezde i FMP-a igraće se u subotu od 17.00.

Bonus video: