Radonjić stišava euforiju

Sigurno da neće biti nimalo lako, ali igrači će dati sve od sebe i pokušaćemo da dobijemo meč
88 pregleda 0 komentar(a)
Marko Simonović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Marko Simonović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 11.03.2011. 21:08h

Pošli su košarkaši Budućnosti u hrvatsku prijestonicu na meč sa Cibonom prežaljeni što se tiče fajnl-fora, nakon poraza od Zagreba u “Morači” prije pet dana. Međutim, sve se (ne)očekivano promijenilo. Nimburk je, u meču koji mu sa rezultatske strane nije ništa značio, savladao “mrave” pred svojim navijačima i dao košarkašima Budućnosti još jednu šansu da se domognu fajnl-fora.

Sada “plavi” samo rješavaju svoju sudbinu. Potrebno je da savladaju sjutra Cibonu u Zagrebu, a onda u utorak u “Morači” i Nimburk i da i definitivno izvade vizu za Ljubljanu. Kada je meč u Češkoj završen, Podgoričani su trenirali u dvorani “Dražen Petrović” i sa oduševljenjem su primili vijest o ishodu meča.

- Igramo protiv Cibone koja je u odnosu na prvi meč sa nama promijenila trenera i dovela je nekoliko novih igrača među kojima je veliko ime evropske košarke Gordan Giriček. Stigli su još Joško Garma, Pankracije Barać i Damir Miljković, što uz talentovane Bojana Bogdanovića, Leona Radoševića i Tomislava Zubčića čini dobar tim. Sigurno da neće biti nimalo lako, ali igrači će dati sve od sebe i pokušaćemo da dobijemo meč - ističe trener Budućnosti Dejan Radonjić i objašnjava da nema mjesta euforiji poslije poraza čete Mladena Erjaveca.

Jedan od ključnih igrača Budućnosti u duelu sa hrvatskim šampionom mogao bi da bude Marko Simonović.

- Biće veoma teška utakmica. Cibona ima velikih problema tokom čitave sezone i trenutni rezultat ne odražava pravi kvalitet ekipe. Imaju izuzetno mlade i talentovane igrače željne dokazivanja, pred kojima je velika perspektiva. Nakon posljednja tri poraza, posebno protiv Zagreba u utakmici koja nam je donosila sve, mi smo malo pali, ali nema sumnje da će svaki igrač dati sve od sebe da dođemo do pobjede. Nadam se da ćemo imati malo više sreće nego u prethodnim utakmicama, kada smo gubili u samoj završnici.

Cibona je prije nekoliko dana dovela nove igrača i trebaće vremena da se uigraju. Zbog toga igra sa dosta oscilacija.

- Cibona se praktično od starta sezone „krpi“ što se tiče igračkog kadra. Nije to sastav koji je formiran na početku sezone, već igrači dolaze i odlaze. Sigurno da zbog toga ne može da funkcioniše na pravi način i zbog toga igra promjenljivo. Mi ćemo pokušati da iskoristimo to što nisu uigrani na pravi način, mada treba priznati da je po rejtingu igrača Cibona daleko ispred nas - zaključio je Simonović.

Bonus video: