Radonjić: U korektnoj utakmici da pobijedimo Galatasaraj

0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Abaliga.com
Dejan Radonjić, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 15.01.2015. 19:20h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa želi da u korektnoj utakmici pobijedi Galatasaraj u Evroligi, uprkos velikom pritisku koji se stvorio među klubovima zbog incidenata u Istanbulu.

"Igrači i stručni štab nemaju veći pritisak od toga da savladaju ekipu Galatasaraja. Odbranom ćemo pokušati da dođemo do igre, kojom ćemo pokušati da osvojimo prve bodove u Top 16 fazi. Igrači Galatasaraja nisu krivi za ono što se desilo i želimo da u korektnoj utakmici savladamo tursku ekipu", rekao je Radonjić novinarima u Beogradskoj areni.

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 21 čas u Beogradskoj areni igraju protiv Galatasaraja, utakmicu trećeg kola grupe E Top 16 faze u Evroligi. Sve ulaznice za meč su rasprodate.

Utakmica privlači veliku pažnju zbog incidenata navijača u Istanbulu u novembru, uoči prethodne utakmice dva kluba i ubistva navijača Crvene zvezde. Trener turskog kluba Ergin Ataman je prije te utakmice navijače Zvezde nazvao teroristima, zbog čega je premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio da on nije poželjan u Srbiji.

Vučić je početkom nedjelje rekao da će Ataman "ući u zemlju po molbi košarkaškog kluba Crvena zvezda".

"Tragedija u Istanbulu i sve ono što se poslije toga dešavalo dovelo je do toga da su odnosi dva kluba takvi kakvi jesu. Plasman obje ekipe u Top 16 fazu je dodatno podgrijao osjećanja i te stvari su, sasvim prirodno, u prvom planu. Takav ambijent nosi odgroman pritisak", rekao je on.

Radonjić je dodao da su svi igrači zdravi i spremni za utakmicu i ocijenio da je Galatasaraj bolji tim nego što je bio u prvoj fazi Evrolige.

"To je iskusan tim, pričalo se o njihovim finansijskim problemima, ali je očigledno da ih više nema. Doveli su igrače koji prave razliku i svojim iskustvom i kvalitetom pretenduju na najviše ciljeve", rekao je on.

Trener crveno-bijelih naveo je da nije neuobičajeno što ekipa u posljednjih nekoliko utakmica igra lošije nego na početku sezone.

"Očekujem bolje nego u posljednjih nekoliko utakmica. Odlično smo trenirali ovih dana, situacija je dobra, spremamo se, momci stiču iskustvo i mislim da će njihova reakcija biti korektna", rekao je Radonjić.

Čović: Ne bježimo od odgovornosti

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da je njegov klub preuzeo veliku odgovornost da se evroligaška utakmica protiv Galatasaraja odigra u Beogradu bez incidenata.

"Nećemo biti amateri kao turska policija, utakmica je visokog rizika, pojačane su mjere bezbijednosti i ljubazno molim da se svi uskladimo sa tim. Zvezda je preuzela veliku odgovornost i ne bježimo od toga.

Hoćemo da sve protekne kako treba i pobijedimo, što nam je cilj", rekao je Čović na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

"Sve smo uradili da se utakmica odigra u Beogradu, uz razumijevanje državnih organa koji su poslije incidenata u Istanbulu reagovali oštro, ali opravdano. Oni su imali povjerenje u nas da se utakmica odigra u Areni. Obavili smo niz razgovora sa državnim organima ali i navijačima, apelujemo da se uzdrže od bacanja svojih upaljača, olovki pa i moblinih telefona", rekao je Čović.

"Želimo da pokažemo da u atmosferi kakva je nastala poslije Istanbula možemo da zadržimo normalno navijanje. Šta god da budemo radili i dobro i loše, to ne može da vrati život Marka Ivkovića", dodao je predsjednik Zvezde.

On je podsjetio da Evroliga prati ponašanje navijača i klubova.

"Evroliga prati kako se koji klub ponaša i Zvezda nema ambiciju da bude gostujući klub u Evroligi, već dugogodišnji član, a na dobrom smo putu da to i postanemo", rekao je Čović.

Čović je dodao da će igrači i stručni štab Galatasaraja čarter ljetom doputovati i otići iz Beograda.

"Njihovo kretanje i aktivnosti će biti maksimalno pokrivene", dodao je on.

Čović je naveo da je Zvezda samim plasmanom u Top 16 fazu ostvarila cilj kada je u pitanju Evroliga.

"Ostvarili smo cilj, a ko može više neka dođe i pokuša. To ne znači da smo odustali od borbe, ali nema pritiska ni na ekipu, ni na trenera ni na upravu", rekao je Čović.

Bonus video: