Radonjić uzeo mjeru Partizanu

Zvezdu je do pobjede predvodio kapiten Igor Rakočević sa 27 poena, Raško Katić postigao je 17, dok je u Partizanu najefikasniji bio Leo Vesterman sa 13 poena
51 pregleda 1 komentar(a)
Košarkaši Zvezde, Foto: Fonet
Košarkaši Zvezde, Foto: Fonet
Ažurirano: 08.05.2013. 22:12h

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su kao “gost” u hali Pionir ekipu Partizana sa 76:69 (21:12, 22:21, 12:14, 21:22), u utakmici devetog kola Superlige Srbije, i tako se donekle revanširali “vječitom rivalu” za nedavni poraz u Laktašima u finalu Aba lige.

Zvezdu je do pobjede predvodio kapiten Igor Rakočević sa 27 poena, Raško Katić postigao je 17, dok je u Partizanu najefikasniji bio Leo Vesterman sa 13 poena.

"Jako smo dobro počeli, to je bilo veoma bitno za nas. Svjesni smo problema koje imamo sa unutrašnjom igrom, što se vidjelo u većem broju skokova Partizana, ali smo bili u dobrom šutu, za razliku od prethodnih mečeva koje sam vodio. Stekli smo prednost koju smo koncentracijom održali svih 40 minuta. Raduju veliki procenti šuta, ali 11 slobodnih bacanja nije dobro za ovaj nivo takmičenja. Zadovoljan sam bodovima, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu ", rekao je trener Zvezde Deajn Radonjić.

Zvezda je tako došla do šeste pobjede, uz tri poraza, dok je Partizan i dalje lider na tabeli sa skorom 7/2.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženo pobjedi. Ovo je za njih bio izuzetno značajan meč. Ja sam pokušao da tako bude i za nas, ali je očigledno došlo do opuštanja koje je nepametno i nedopustivo... Izvinjavam se publici što nismo odgovorili na taj način. Nedozvoljeno je da se u susretu sa Zvezdom ne ogoli do kosti. Bilo je prije meča svadbarsko raspoloženje, prije svega među navijačima koje se prenijelo i na ekipu, ali očigledno je da se ušlo bez dovoljno straha, onog ljekovitog i spasonosnog, koji spriječava da se dese stvari kojih se čovjek plaši... Utakmica pokazuje da će sljedeći meč koji budu igrali Partizan i Crvena zvezda imati maksimalnu neizvjesnost. Glup je onaj koji na bilo koji način potcijeni Zvezdu", rekao je Duško Vujošević, trener Partizana.

Rezultati

Radnički - Metalac 86:66

Sloboda - Vojvodina 71:90

Konstantin - Mega 70:79

Partizan - Crvena zvezda 69:76

Tabela:

1. Partizan 7/2

2. Mega 7/2

3. Vojvodina 6/3

4. Crvena zvezda 6/3

5. Radnički 5/4

6. Metalac 2/7

7. Sloboda 2/7

8. Konstantin 1/8

Bonus video: