Radonjić: Žalgiris je bio bolji od nas

4 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 02.12.2016. 21:23h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa večeras pokušala da odigra najbolje što može kako bi pobijedila Žalgiris i ostvarila "najveću pobjedu", ali da je litvanski tim bio bolji i zasluženo slavio.

"Čestitam Žalgirisu na zasluženoj pobjedi. Bolje su počeli, uspjeli su preko spoljnih igrača šutem za tri poena da steknu prednost. Mi smo podigli kvalitet odbrane, bili bolji u nastavku, dostigli ih. U trećoj četvrtini smo nastavili da držimo rezultat, stekli blagu prednost, ali u trenutku kada treba da se uđe u završnicu postali smo slabiji. U posljednjoj četvrtini smo promašili bacanja, oni su to vješto iskoristili, bili bolji od nas. Bilo je previše grešaka koje su uticale na našu igru", rekao je Radonjić poslije utakmice.

Košarkaši Zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Žalgirisa sa 88:79, u 10. kolu Evrolige. Obje ekipe sada imaju po četiri pobjede i šest poraza.

"Na ovom nivou nije jednostavno da se priprema i igra protiv dobrih protivnika u ligi u kojoj nema slabijih. Sve su to kvalitetne ekipe, neko je teži protivnik, neko mnogo teži, a neki najteži. Ovo je bila najteža utakmica, možda svima nije izgledalo tako, ali meni jeste. Svaki dan radim sa igračima, znamo šta radimo. Bila bi ovo najveća pobjeda da smo uspjeli", naveo je Radonjić.

On je dodao da su oscilacije normalne u ovakvom sistemu takmičenja, koji utiče na kvalitet igre.

"Pokušali smo sve da odigramo najbolje što možemo, ali bili su bolji od nas", naveo je trener Zvezde.

Bonus video: