Radonjić: Zasluženo smo slavili

"To se osjetilo u prvom poluvremenu, posebno u fazi odbrane. Imali smo kontrolu igre i zasluženo smo slavili", objasnio strateg Podgoričana
66 pregleda 5 komentar(a)
Dejan Radonjić, KK Budućnost Voli, Foto: Bruno Karadža
Dejan Radonjić, KK Budućnost Voli, Foto: Bruno Karadža
Ažurirano: 12.01.2013. 22:58h

Budućnost Voli je ušla u odličnu seriju. Pobjeda nad Solnokom bila je četvrta u nizu (tri u ABA ligi, Evrokup), pa je razumljivo zadovoljstvo u taboru Podgoričana.

"Žestok ritam je krenuo i poslije meča sa Rusima, bez obzira na položaj na tabeli, nije bilo nimalo lako pripremiti se i ući u meč. To se osjetilo u prvom poluvremenu, posebno u fazi odbrane. Imali smo kontrolu igre i zasluženo smo slavili. Bilo je i nekih grešaka, koje u narednim mečevima ne smije biti ako želimo da slavimo. Zahvaljujem se publici na podršci, kao i igračima na trijumfu", rekao je nakon meča Dejan Radonjić, trener crnogorskog šampiona.

Nenad Ašćerić, njegov kolega na klupi Solnoka, čestitao je domaćinu na trijumfu.

"Zaslužena pobjeda Budućnosti, bili su bolji u svim segmentima igre, naročito fizički. Plan je bio da branimo kontre Budućnosti, kao i reket. Međutim, nismo u tome uspjeli, jer su domaći igrači fizički dominantniji. Loše smo branili prodor iz individualnih grešaka. Na 34:31, promašili smo četiri-pet slobodnih bacanja. Kada je Budućnost došla do dvocifrene prednosti, više nismo menatalno mogli da se vratimo. U drugom poluvremenu smo odigrali slabo u napadu, Budućnost je otišla na plus 20 i mirno je utakmicu privela kraju", istakao je Ašćerić.

Bonus video: