Radović: Niko ne smije biti favorit u Podgorici

Podgoričanke u četvrtak od 19 sati, u Bemax areni, dočekuju lidera regionalnog takmičenja, sa samo jednim porazom do sada
785 pregleda 0 komentar(a)
Press ŽKK Budućnost Bemax
Press ŽKK Budućnost Bemax

Sa šest uzastopnih pobjeda, a nakon dva startna poraza, košarkašice Budućnost Bemaxa uhvatile su priključak sa ekipama iz vrha.

Međutim, pred “vučicama” je veliki izazov, jer Podgoričanke u četvrtak od 19 sati, u Bemax areni, dočekuju bugarsku Montanu, lidera regionalnog takmičenja, sa samo jednim porazom do sada.

"Kreće serija derbija i sigurno da će mečevi protiv Montane, Celja i Beroe pokazati gdje smo u ovom trenutku i dati sliku o našem kvalitetu. Iskren da budem nijesam očekivao da će Montana doći sa ovim skorom. Napravili su dvije velike pobjede protiv Celja i Beroe. Međutim, kada igramo na svom terenu ne smijemo dozvoliti bilo kome da bude favorit. Moramo biti agresivni, da otežamo prijem lopte i organizaciju napada rivala i da pokušamo da napravimo dobar rezultat - kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki na današnjoj konferenciji.

Bek Milena Jakšić svjesna je da “plave” čeka težak posao u ovom duelu.

"Očekuje nas težak meč, moža i najteži ove sezone u Podgorici. Montana ima velike ambicije, a da je u sve boljoj formi govore pobjede u posljednja dva kola protiv Celja i Beroe. Svjesne smo značaja utakmice, da će biti teško, ali imamo ogroman motiv da nastavimo pobjedničku seriju", rekla je Jakšićeva.

Optimistički raspoložena bila je i Mina Đorđević.

"Montana ima nekoliko starijih i iskusnijih igračica, što bi trebalo da bude naša prednost, jer mislim da ne mogu da prate naš ritam tokom cijelog meča. I mi i oni ulazimo u meč sa visokim samopouzdanjem, jer smo mi u seriji od šest pobjeda, dok je Montana napravila dva značajna trijumfa protiv Celja i Beroe. Ali, daćemo sve od sebe da dođemo do nove pobjede", kazala je Đorđevićeva.

Bonus video: