Radović: Utakmica sa Britancima važna kao ona sa Letoncima

Pozivam sve ljubitelje košarke i ljude koji vole reprezentaciju da dođu u „Moraču” u petak veče, jer nam je potrebna podrška i puna dvorana - rekao je šesti selektor Crne Gore
2298 pregleda 0 komentar(a)
Boško Radović i Marko Todorović, Foto: KSCG
Boško Radović i Marko Todorović, Foto: KSCG

Operacija Eurobasket 2021 je zvanično počela. Košarkaši Crne Gore su jutros odradili prvi trening u teretani, večeras će u „Morači” uigravati akcije, a u međuvremenu se novi selektor Boško Radović pojavio pred novinarima na pres konferenciji.

„Crveni” u petak pred svojim navijačima igraju sa Velikom Britanijom možda i najvažniji meč u kvalifikacijama, jer bi pobjedom otvorili vrata Evropskog prvenstva.

- Pozivam sve ljubitelje košarke i ljude koji vole reprezentaciju da dođu u „Moraču” u petak veče, jer nam je potrebna podrška i puna dvorana. Ova utakmica je jednako važna kao ona protiv Letonije prošle godine, toliki značaj ima kad se sve sabere. Nije isto igrati pred punom i polupraznom „Moračom”, što smo već osjetili protiv Španije i Slovenije. Ovog puta nam je potrebna podrška od početka kvalifikacija - rekao je Radović.

Osim Nikole Pavlićevića, koji je otkazao zbog povrede lakta, svi igrači su spremni, uključujući i Nikolu Ivanovića. Plejmejker Budućnost Volija nije igrao finale Kupa Crne Gore zbog povrede skočnog zgloba, ali će trenirati sa saigračima.

- Nikola ivanović je imao lakšu povredu skočnog zgloba, a trebalo bi čak i večeras da počne da trenira - naglasio je Radović.

Crna Gora je u grupi sa Francuskom, Velikom Britanijom, koja kao jedan od domaćina Eurobasketa već ima obezbijeđen plasman. Preostale tri selekcije boriće se za dva mjesta na EP.

- Grupa je specifična, jer je Njemačka već kvalifikovana, ali trenutno razmišljamo samo o Britaniji. Ta utakmica je veoma važna, može da odluči dalji tok kvalifikacija. Pobjeda donosi veliki korak ka Eurobasketu, o porazu neću ni da razmišljam. U Podgorici se mi pitamo, tako je bilo i protiv većih i jačih protivnika od Britanije. Ali, to ne znači da smijemo sebi da dozvolimo opuštanje.

Šesti selektor Crne Gore je otkrio kakav je stil igre Britanaca i uporedio ih sa američkim ekipama i Novim Zelandom.

- U pitanju je nezgodna, atipična ekipa, sa stilom koji je približan američkom. Puno šutira za tri, igra u traniziciji... Slična je i Novom Zelandu, jer je atletski izvanredna ekipa, a igrali ne gledaju da li šutiraju sa sedam ili 10 metara. Odbrana će biti faktor koji donosi pobjedu, neophodna je odgovornost - zaključio je Radović.

Bonus video: