Radusinović će igrati košarku za prestižnu WRA iz Ohaja

Dimtrije je sa mlađim selekcijama KK “Budućnosti” osvojio sva takmičenja kod nas i nada se da su pred njim jednako uspješni nastupi na američkim terenima
2000 pregleda 1 komentar(a)
Dimitrije Radusinović, Foto: Privatna arhiva
Dimitrije Radusinović, Foto: Privatna arhiva

Talentovani Dimitrije Radusinović, junior KK Budućnosti, od sljedeće godine nastupaće za prestižnu Western Reserve Academy iz Ohaja.

Mladi košarkaš iz Crne Gore nastavlja svoju košarkašku karijeru i obrazovanje u Sjedinjenim Američkim Državama. Riječ je o jednoj od dvadeset najboljih škola u Americi koja nudi veoma uspješan program pripreme za vodeće američke univerzitete.

Radusinović ističe dva razloga za odlazak iz Crne Gore. Prvi je želja za sticanjem vrhunskog akademskog obrazovanja, a drugi je dalji napredak u košarci posebno u dijelu fizičke spremnosti i motorike. Kao odličan đak spremao se prvenstveno za školu, ali nakon dobijanja stipendije od WRA nije imao nikakvu dilemu da mu američki sistem omogućava ostvarenje sna.

Dobijanje stipendije, dosadašnji odlični rezultati u školi i uspješna karijera u mladjim selekcijama KK “Budućnosti” su mu omogućili kontakte sa skautima nekoliko prestižnih američkih univerziteta čiji timovi igraju zapaženu ulogu u NCAA ligama.

Dimtrije je sa mlađim selekcijama KK “Budućnosti” osvojio sva takmičenja kod nas i nada se da su pred njim jednako uspješni nastupi na američkim terenima. Već od jula će igrati utakmice ljetnjih turniria koje organizuju američki univerziteti.

Bonus video: