Rajgelj želi da dovede Lakoviča, Nesterovića i Smodiša

Moje želje su Jaka Lakovič, Rašo Nesterović i Matjaž Smodiš, znači slovenački košarkaši koji su u stanju i sposobni da igraju srcem. Ja ću ih nazvati i razgovarati sa njima. Vrijedi pokušati da ih dovedemo
66 pregleda 0 komentar(a)
Jaka Lakovič, Foto: REUTERS
Jaka Lakovič, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.04.2011. 17:56h

Kada je Janez Rajgelj jula prošle godine drugi put preuzeo ulogu direktora Olimpija, klub je bio pred bankrotom sa minusom od 4,5 miliona eura.

Za manje od godinu dana od kluba kome je prijetilo gašenje, donio je finasijsku sigurnost i dug smanjio za više od četiri miliona. Sada su sva primanja redovna, što je dalo sigurnost čitavom klubu.

- Poslovanje teče normalno, košarkaši su redovno plaćeni i klupski račun više nije blokiran - kazao je Rajgelj u razgovoru za “Delo”.

Iako ova sezona još nije završena, prvi operativac Ljubljančana misli već na ono što ekipe očekuje od oktobra.

Želi da sačuva okosnicu sadašnje ekipe i da dovede bat jedno zvučno ime. Sasvim je izvjesno da će Amerikanac Keni Gregori ostati, Goran Jagodnik će još najmanje godinu dana nositi dres Olimpije, a uprava najbolje slovenačke ekipe pokušaće da otkupi ugovor Georga Šermandinija od Panatinaikosa.

Regelj želi da stvori opet jaku Olimpiju, a prvi korak na tom putu su “bombe” ljetnjeg prelaznog roka. Već ima u glavi ime potencijalnih pojačanja.

- Moje želje su Jaka Lakovič, Rašo Nesterović i Matjaž Smodiš, znači slovenački košarkaši koji su u stanju i sposobni da igraju srcem. Ja ću ih nazvati i razgovarati sa njima. Vrijedi pokušati da ih dovedemo.

Na kraju razgovora za “Delo” direktor Olimpije osvrnuo se na pitanje trenera.

- Aleksandra Džikića je odabrao dio Upravnog odbora, kada je podnio ostavku Memi Bećirović. Lično sam bio protiv toga, ali sam se ponio profesionalno. Moja želja je da Olimpiju vodi slovenački trener. Obradović, Pešić, Tanjević, uključujući i Mesina su naravno dobri, ali će uvijek biti nedostižni za nas. Zato mi se čini je bolje investirati u razvoj slovenačkog trenera – zaključio je Rajgelj.

Bonus video: