Rakočević: Drago mi je što sam opet u "Morači"

Pred podgoričkom publikom posljednji put je igrao u sezoni 2003/2004. godine u dresu matičnog kluba, kada je Crvena zvezda ostvarila i posljednju pobjedu u “Morači” (88:84)
81 pregleda 1 komentar(a)
Igor Rakočević, Foto: ABA liga
Igor Rakočević, Foto: ABA liga
Ažurirano: 08.12.2012. 10:28h

Igor Rakočević je od 2000. do 2002. godine sa dosta uspjeha branio boje Budućnosti. Iz Podgorice put ga je odveo u Minesotu, a nakon sezone u NBA ligi vratio se u Crvenu zvezdu.

Pred podgoričkom publikom posljednji put je igrao u sezoni 2003/2004. godine u dresu matičnog kluba, kada je Crvena zvezda ostvarila i posljednju pobjedu u “Morači” (88:84).

Osim njega, iz sadašnjeg tima, igrali su još Vuk Radivojević i Raško Katić.

"Drago mi je što sam opet u Podgorici, obožavam da dođem. Svakog ljeta provedem po nekoliko dana ovdje. Uvijek se rado sjetim lijepih trenutaka koje sam doživio u košarci i van nje dok sam nosio dres Budućnosti. Uvijek pomenem klub i ljude koji su mi dosta pomogli u životu i karijeri. Biće mi veliko zadovoljstvo da ponovo zaigram pred podgoričkom publikom - istakao je Rakočević.

Tridesetčetvorogodišnji bek izuzetno cijeni crnogorskog šampiona.

"Budućnost igra izuzetno dobro već nekoliko sezona sa dosta mladom ekipom, jer talenat nikada nije bio problem. Ovo je bitna utakmica za nas, moramo da je dobijemo i nastavimo dobru seriju u koju smo ušli. Imamo veliko samopouzdanje, a napravili smo neke greške na početku sezone i sada želimo to da ispravimo u finišu prvog dijela sezone".

Jedan od najboljih igrača u ABA ligi smatra da je duža klupa prednost njegovog tima.

"Imamo dosta više iskustva, gledajući godine koje imaju naši igrači i to bi trebalo da bude jedna od naših prednosti. Umorni smo i mi i oni, imamo malo vremena za odmor i pripremu utakmice, ali željom se taj umor eliminiše", naglasio je Rakočević.

Simonović: Emocije već proradile

Marko Simonović se igrački afirmisao u ekipi Budućnost Volija.

Prošle sezone u dresu Albe imao je “vatreno krštenje” protiv nekadašnjeg kluba, a večeras će opet igrati protiv “plavih”.

"Ovdje sam proveo tri najljepše godine u karijeri i puno stvari me vezuje za Podgoricu. Uvijek će biti emocija kada je Budućnost u pitanju, a već su proradile, iako meč nije ni počeo", objašnjava Simonović.

On smatra da će njegov tim doći do slavlja ako odigra odbranu na nivou prethodnih mečeva.

"Biće teška utakmica, jer Budućnost već godinama igra dobro u “Morači”. Dejan Radonjić radi vrhunski posao i ove sezone, izvlači maksimum iz ekipe i direktni su nam rival za fajnl-for. Moramo da odigramo dobro i da nastavimo dobar niz, jer ako dobijemo biće nam mnogo lakše. Prvi uslov za to je dobra odbrana", pojasnio je popularni Simke.

Bonus video: