Real prekinuo 19 godina posta, Partizan savladao Zvezdu

Peti put uzastopno, košarkaši Partizana osvojili su Kup Radivoj Korać. U „vječitom derbiju”, „profesionalni dizač pehara” Petar Božić i drugovi su savladali Crvenu zvezdu sa 64:51
66 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Milosavljević, Foto: Beta
Dragan Milosavljević, Foto: Beta
Ažurirano: 19.02.2012. 22:28h

Nakon tačno 19 godina, najtrofejniji evropski klub osvojio je Kup kralja - Real Madrid je u spektakularnom finalu usred Barselone savladao najvećeg rivala sa 91:74.

Blistali su MVP finalnog turnira Serhio Ljulj, koji je ubacio 23 poena i najbolji šuter u evropskoj košarci Džejsi Kerol - sjajni Amerikanac je meč završio sa 22 pogodaka, a postigao je svih osam koševa na početku posljednje četvrtine, kada je i riješeno pitanje pobjednika.

Nikola Mirotić je za 25 minuta imao devet poena i tri skoka.

Domaće su predvodili Bonifas Ndong sa 19, Huan Karlos Navaro sa 16 i Erazem Lorbek sa 15 pogodaka.

Dominacija Partizana

Peti put uzastopno, košarkaši Partizana osvojili su Kup Radivoj Korać. U „vječitom derbiju”, „profesionalni dizač pehara” Petar Božić i drugovi su savladali Crvenu zvezdu sa 64:51.

Jedini igrači sa dvocifrenim učinkom u pobjedničkom timu bili su Vladimir Lučić sa 11 i Dominik Džejms sa 10 poena.

Omar Tomas, Bojan Popović i Mile Ilić su bili najefikasniji u poraženom timu sa po 12 koševa. MVP finalnog turnira je bek Partizana Danilo Anđušić.

Moć Montepaskija

Montepaski je u polufinalu Kupa Italije jedva savladao Emporio Armani (67:65), ali u finalu nije bilo dilema - tim Simonea Pjaniđanija je savladao Kantu sa 88:71.

Dejvid Andersen je bio najbolji igrač finala sa 23 pogotka, 16 je ubacio Kšištof Lavrinovič, a Bo Mekejleb je imao devet koševa i četiri asistencije.

Đanluke Bazile je bio najefikasniji u Kantuu sa 15 poena, dok je bivši igrač Budućnosti Vladimir Micov imao šest pogodaka i tri dodavanja.

Bonus video: