Real zbog prevare ostaje bez titula iz 2015. godine?

Priču o falsifikovanim dokumentima pokrenuo je "El Mundo deportivo", krajem prošle godine, tako što je otkrio da Sloter i Endi Panko, tadašnji košarkaš Fuenlabrade, imaju pasoš iste države sa istim brojem (AA001616)
54 pregleda 0 komentar(a)
Markus SLoter pasoš
Markus SLoter pasoš
Ažurirano: 27.06.2017. 19:37h

Američki košarkaš Markus Sloter kazap je danas pred španskim sudom da su mu čelnici i administrativci madridskog Reala uručili lažni pasoš Ekvatorijalne Gvineje, kako bi oslobodio još jedno mjesto za stranca u madridskom klubu.

Sloter je ispričao da je platio agentu 35 hiljada eura da mu završi dvojno državljanstvo, kako u španskom šampionatu ne bi nastupao kao stranac.

On je na današnjem suđenju rekao da mu je jedan visoki zvaničnik Reala uručio dokumente, te da nije ni slutio da je riječ o falsifkatu.

Priču o falsifikovanim dokumentima pokrenuo je "El Mundo deportivo", krajem prošle godine, tako što je otkrio da Sloter i Endi Panko, tadašnji košarkaš Fuenlabrade, imaju pasoš iste države sa istim brojem (AA001616).

Ukoliko se na sudu dokaže da su čelnici Reala falsifikovali dokumente, košarkaškoj sekciji "kraljevskog kluba" mogli bi da budu oduzeti trofeji iz sezone 2014/2015, u kojoj je osvojena dupla kruna.

Bonus video: