Realu španski derbi, Fener nadigrao i Armani

Real je deklasirao Barselonu i nanio joj treći uzastopni poraz
166 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Real Madrid - Barselona
Sa meča Real Madrid - Barselona
Ažurirano: 14.12.2018. 07:32h

Košarkaši Fenerbahčea dobili su u Istanbulu Armani Milano sa 92:85, pa su izabranici Željka Obradovića upisali 11. pobjedu i suvereno drže vrh tabele Evrolige.

Fener nije bez problema dobio Milano, u kojem je Majk Džejms bio izuizetno raspoložen i postigao je čak 31 poen. Ipak, organizovanom igrom i čvrstom odbranom, uz raspoloženog Marka Gudurića Fenerbahče je došao do nove pobjede.

A Real Madrid je upisao 10. pobjedu, pošto je u derbiju kola ponizio Barselonu sa 92:65. Utakmica je od starta loše krenula po Pešićevu ekipu, koja je samo 19 dana ranije u ACB ligi deklasirala Real sa 86:69.

No, Barsa je u krizi rezultata u Evroligi, jer je vezala treći poraz. Barsa je sedam na tabeli sa polovičnim učlinkom - po šest pobjeda i poraza.

Moskovski CSKA drži korak sa Realom, pošto je u gradskom derbiju sa lakoćom dobio Himki (88:74). U odsustvu povrijeđenog Alekseja Šveda, u gostujućem timu Stefan Marković je postavio rekord karijere u Evroligi sa 18 poena, dok je Heket sa 14 poena bio najraspoloženiji kod "crvenoarmejaca". CSKA, baš kao i Real Madrid ima 10 pobjeda.

Olimpijakos je u Pireju uspio da pobijedi Anadolu Efes sa 88:81. Efes je jedina ekipa koja je dobila Fenerbahče, ali je vezao drugi poraz, pošto je u prošlom kolu kući izgubio od Reala. Efes iam osam pobjeda, a Olimpijakos sedam.

Bonus video: