Repeša: Cibona je neugodan protivnik

1789 pregleda 4 komentar(a)
Suad Šehović na meču sa Cibonom u Zagrebu
Suad Šehović na meču sa Cibonom u Zagrebu

Nakon još jedne blijede partije u Evroligi i poraza od Baskonije, pred košarkašima Budućnost Volija je posljednji izazov u ligaškom dijelu ABA lige.

U nedjelju veče u "Morači" (19 časova) potrebna je pobjeda protiv Cibone, kako bi Podgoričani zadržali treće mjesto i igrali protiv Cedevite u polufinalu plej-ofa. U slučaju poraza, Partizan, ako savlada FMP, preskočiće na tabeli Budućnost, koja će onda u polufinalu igrati sa Crvenom zvezdom...

„Cibona je neugodan protivnik, ekipa koja je iskusna, nakon dvije pobjede nad Megom i Krkom sigurni su kada je opstanak u pitanju i sigurno da će biti rasterećeni. Za nas je ovo izuzetno važna utakmica, posljednja provjera u ABA ligi pred plej-of, s tim da imamo duplo kolo Evrolige tokom nedjelje. Moramo biti agresivni svih 40 minuta, moramo biti konstantniji i pobijediti kako bi zadržali poziciju na tabeli", rekao je trener Budućnosti Jasmin Repeša.

Cibona je dužnik Budućnosti, pošto je u prvom dijelu prvenstva, u Zagrebu, slavila 83:77. Ukupno u ABA ligi, Budućnost voli 18-14 u pobjedama, 11-5 u Podgorici.

„Veoma bitna utakmica za nas, pobjeda bi nas pozicionirala na treće mjesto. Želimo i igrom da se podignemo pred odlučujuće utakmice koje slijede u plej-ofu. Neće biti lako jer je protivnik rasterećen i ima kvalitet da namuči svaku ekipu ali mi mislimo samo na sebe i da mi budemo što bolji", kazao je kapiten "plavih" Suad Šehović.

Trener Cibone Ivan Velić ističe da je gostovanje u Podgorici ""najlakša utakmica za njegov tim".

"Idemo eeroligašu u posljednje kolo i to će biti svojevrsna nagrada ekipi za dobro odrađen posao u ABA Ligi ove sezone. Njima je sigurno važnija utakmica jer s porazom padaju na četvrto mjesto, a s druge strane mi se s iznenađenjem možemo dignuti za jedno mjesto. Nismo opterećeni rezultatom, najvažnije je da pokušamo dati svoj maksimum i da im pariramo koliko možemo. Mi smo sa skraćenom rotacijom a vidjet ćemo do nedjelje hoće li se povrijeđeni igrači uspjeti oporaviti", rekao je Velić.

Bonus video: