Repeša: Gladan sam trofeja, ovaj mi je bitan kao i svi drugi kupovi

"Nismo bili sjajni iz puno razloga, ali smo slovili kao favoriti i svaki drugi rezultat bio bi veliko iznenađenje", rekao je hrvatski stručnjak
538 pregleda 0 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: Filip Roganović
Jasmin Repeša, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.02.2019. 22:24h

Trener Budućnost Volija Jasmin Repeša je osvojio 23. trofej u trenerskoj karijeri, a do kraja sezone će juriti još dva.

Podgoričani su večeras u "Morači" savladali Sutjesku u finalu Kupa Crne Gore sa 85:71.

"Čestitam igračima, stručnom štabu, upravi, predsjedniku i navijačima na prvom trofeju u ovoj sezoni. Nismo bili sjajni iz puno razloga, ali smo slovili kao favoriti i svaki drugi rezultat bio bi veliko iznenađenje. Bez obzira na trenerski staž i iskustvo, gladan sam trofeja i ovaj mi je bitan kao i svi drugi kupovi koje sam osvojio u Hrvatskoj, Italiji i Turskoj", istakao je 57-godišnji hrvatski stručnjak.

Njegovi puleni su šutnuli čak 41 put za tri poena, što se ne gleda često.

"Sutjeska je igrala izuzetno skupljenu odbranu i 95 odsto šuteva je bilo logično. Rival je pokrivao prodor Kola, a on je to prepoznao i izbacivao loptu. Promašivali smo, ali sam imao primjedbu što nismo bili puno agresivniji u ofanzivnom skoku. Kasnije su Barović i prije svega Nikolić to počeli da rade, što nam je omogućilo neke nove napade i sprječavanje kontri".

Repeša je prokomentarisao i izdanje Seada Šehovića, koji je ubacio 16 poena.

"Od Seja tražim da igra sa više samopouzdanja, da pojednostavi stvari. Tehnički je bolji od brata, kompletniji, odličan je atleta, ali da je karakterno na Suadovom nivou sada bi bio fantastičan igrač".

Trener Sutjeske Zoran Glomazić je naglasio da je pobjeda Budućnosti zaslužena.

"Poslije iscpljujuće utakmice sa Lovćenom smo bili ravnopravni dok smo imali snage i koncentracije. Poslije povrede Spasojevića, a u situaciji kada je Pavlićević već igrao sa problemima sa skočnim zglobom, nismo mogli više. Pružili smo dostojan otpor", kazao je Glomazić.

Bonus video: