Repeša: Možemo da budemo u velikoj prednosti u Zagrebu

"Ne volim brojeve, ali u ovoj seriji brojevi su važni... Ovdje gledam samo 'plus minus' posebno kada je plej u pitanju, a ekipa je imala sada plus 10 kada je Kol bio na terenu", kazao je Repeša
6270 pregleda 1 komentar(a)
Edvin Džekson u duelu sa Džejkobom Pulenom, Foto: Savo Prelević
Edvin Džekson u duelu sa Džejkobom Pulenom, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2019. 21:54h

Jasmin Repeša je čestitao ekipi na dobroj i požrtvovanoj utakmici, nakon pobjede nad Cedevitom 87:72 u revanš meču polufinala plej-ofa ABA lige.

"Bila je bolja u obaveznom dijelu, što je bio uzrok poraza, I Cedevita je sada imala 40 odsto za tri, ali nije bila razlika u tome, već u lakim poenima i zato su dali 90 poena u Zagrebu. Ako iskontrolišemo to i u Zagrebu, ako budemo imali kontrolu šuteva, igru dva na dva, onda smo u velikoj porednosti. Cedevita je kompaktna ekipa, utrenirana i sa dva izuzetna igrača, koja mogu da rade mnogo toga", rekao je Repeša.

Danilo Nikolić je bio u startnoj postavi, opet iskoristio šansu, šest igrača je imalo dvocifren učinak...

"Erl Klark ima problema sa laktom, nije trenirao sedam dana, ali je igrao. Nikolić je bio u fazi samopouzdanja nakon meča u Barseloni. Nama su potrebni svi, imali smo između dva meča i Evroligu, put do tamo... Tek kada se završi Evroliga mi smo u ravnopravnom položaju", kazao je Repeša.

Noris Kol je bio bolji, korisniji...

"Ne volim brojeve, ali u ovoj seriji brojevi su važni... Ovdje gledam samo 'plus minus' posebno kada je plej u pitanju, a ekipa je imala sada plus 10 kada je Kol bio na terenu", kazao je Repeša.

Na pitanje da li su momci koji su u Budućnost došli sa strane, koji nisu proživjeli trenutke euforije prošle sezone, shvatili šta navijačima znači ABA liga, Repeša je odgovorio:

"Puno se razgovaralo sa njima - koliko je ABA liga bitna za klub, grad, državu, ovu kompaniju... Nije to samo stvar sportskog prestiža, čak je i najmanje stvar sporskog prestiža, iako je sportski motiv najveći. To može da odredi put kojim će klub ići. Mislim da su shvatili", rekao je Repeša.

Prije revanša u Zagrebu, Budućnost igra sa Panatinaikosom u Atini.

"To su polupripreme za Zagreb. Ne možemo ući u meč da nam je svejedno, jer možemo da izgubimo 40 razlike, a to je ekipa koja ima takav kvalitet. Kako onda u tom momentu reagovati pred Cedevitu, a imamo i sportsko dostojanstvo", rekao je Repeša.

Bonus video: