Repeša pred Cedevitu: Želim žrtvu za rezultat

Budućnost će u ponedjeljak od 19 sati gostovati u Zagrebu u prvom meču polufinalne serije
2527 pregleda 0 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: Savo Prelević
Jasmin Repeša, Foto: Savo Prelević

Trener Budućnost Volija Jasmin Repeša kazao je da želi da se svaki igrač "žrtvuje za rezultat" u duelima sa Cedevitom, u polufinalu plej-ofa ABA lige.

Budućnost će u ponedjeljak od 19 sati gostovati u Zagrebu u prvom meču polufinalne serije.

"Želim žrtvu za rezultat, bez obzira ko bio, pa i najbitniji igrač", kazao je trener Budućnosti.

Budućnost ove sezone nema "veliku" pobjedu u gostima - poražena je od Crvene zvezde, Cedevite i Partizana u ABA ligi, a izgubila sve mečeve na strani u Evroligi.

"Ako nekome fali motivacija, onda je to zaista veliki problem. Ipak, siguran sam da ne fali, da zajednički, hrabro, odgovorno i disciplinovano možemo pozitivnu energiju da prenesemo na parket", rekao je on.

Cedevita ima opasan bekovski tandem - Džejkob Pulen - Džastin Kobs.

"Njih treba spriječiti i da daju koševe, ali i da razigravaju. Oni mogu da naprave saigrače boljima", rekao je Repeša, a zatim upozorio:

"Mislim da Cedevita ima dva visoka igrača koji su najbolji dodavači na ovim prostorima. Stipanović i Žganec su odlični dodavači. Pitanje je da li bi Kobs i Pulen imali toliko dobrih šuteva, da im petice nisu tako kreativne. Ipak, timska hemija je njihova snaga".

Put do brejka je - konstantna igra.

"Za to nam je potrebna koncentracija 40 minuta. Ne smije da se dogodi da u oba poluvremena za samo tri minuta zovem tajm-aut, kao protiv Efesa. Želim konzistentnost u igri, da je svako stravično koncentrisan i da pruži doprinos koji objektivno može da pruži", naglasio je Repeša.

Bonus video: