Repeša: Skok je presudio, Koti je bolji kada igra manje

"Može se reći da smo postigli mali cilj. Ne i kompletan, a to je da dobijemo više od pet razlike. Kako se odvijala utakmica, možemo da budemo srećni zbog pobjede, a ne bi bilo nezasluženo da je otišlo na drugu stranu", rekao je Repeša
2800 pregleda 2 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: Savo Prelević
Jasmin Repeša, Foto: Savo Prelević

Trener Budućnost Volija Jasmin Repeša je žalio što njegov tim protiv Cedevite nije ispunio najveći cilj, da slavi sa pet ili više razlike.

Ali, na kraju je objektivno sagledao stvari:

"Može se reći da smo postigli mali cilj. Ne i kompletan, a to je da dobijemo više od pet razlike. Kako se odvijala utakmica, možemo da budemo srećni zbog pobjede, a ne bi bilo nezasluženo da je otišlo na drugu stranu", rekao je Repeša.

Budućnost je imala mnogo problema i ofanzivno i defanzivno...

"Šta su razlozi? Puno ih je. Prije svega, kvalitetna igra Cedevite, a sa naše strane sigurno ne energija i povezanost u odbrani kao protiv Real Madrida. Imamo ogromnu prednost ispod koša, ali nismo našli laganija rješenja za udvajanja na niskom postu. Kad se to desi dva ili tri puta, ekipa izgubi samopouzdanje. Želja i volja nisu nedostajali, uspjeli smo da na kraju skokovima dobijemo važnu utakmicu. Ostali smo u pozitivnom ritmu, ali će biti lijepo samo ako izvučemo pouke", kaže hrvatski stručnjak

Cedevita i Budućnost imaju skor od 11 pobjeda i pet poraza, s tim što su Zagrepčani bolji u međusobnom skoru.

"Još je puno utakmica do kraja, potom i plej-of. Ako hoćemo da budemo prvaci, a hoćemo, moramo da dobijamo i na strani".

Prokomentarisao je partiju Kotija Klarka, koji je bio ključni čovjek u finišu.

"Kotiju je smanjena minutaža otkada sam došao, jer ima ogromno tijelo i ukoliko se "zakisjeli" onda nastaje ogroman problem. Na neki način je sa manjom minutažom produktivniji i tako moramo da nastavimo. Ako bi u kontinuitetu dugo igrao ne bi bilo dobro, jer bi došlo do prevelikog zamora. Najbolje je da igra dvadesetak minuta, jer je uvijek u stanju defanzivno i ofanzivno, kao i skakački, da odgovori na visokom nivou", jasan je Repeša.

Budućnost do kraja gostuje Partizanu, Cedevita čeka Crvenu zvezdu.

"Gledamo samo sebe, idemo utakmicu po utakmicu, nema razloga da budemo opterećeni time. Najbitnije je da na prvom sljedećem treningu odradimo segment udvajanja na niskom postu, da kompletiramo sistem igre. To me najviše interesuje. Volio bih da smo na početku sezone, da imamo šansu da budemo prvi, ali je o tome apsurdno govoriti sada. Najbitnije je da utakmice odluke dočekamo zdravi i spremni da odgovorimo zahtjevima".

Slaven Rimac, trener Cedevite, zna da je njegov tim propustio veliku šansu.

"Utakmica je bila napeta. Domaći tim je pobijedio, ali je moglo da ode i na našu stranu. Čestitam našim, ali i igračima Budućnosti, koji su prije tri dana savladali Real i vidjelo se da su mentalno potrošeni. Zadovoljan sam igrom, jer smo imali nezgodan raspored, dva puta smo putovali u Rusiju i nismo previše trenirali. Posljednju sedmicu smo dobili vremena da treniramo, što nam je značilo da podignemo energetski igrače, jer je evidentno da su neki pali. Šteta što nismo pobijedili", istakao je Rimac.

Bonus video: