Reprezentativac nokautirao rivala, pa završio u policiji

“Naš igrač je ostao pored aut linije u tunelu da gleda meč, a onda mu je Pavić prišao sa leđa, okrenuo ga za 180 stepeni i pesnicom ga udario u glavu”, kaže Zoran Piperović
451 pregleda 67 komentar(a)
Vukota Pavić, Foto: Fibaeurope.com
Vukota Pavić, Foto: Fibaeurope.com
Ažurirano: 08.12.2013. 00:04h

Horor na meču 8. kola Erste lige između Mornara i Ulcinja - centar domaćeg sastava Vukota Pavić pesnicom je nasrnuo i udario u glavu gostujućeg igrača Rada Ivanovića, kome je Hitnoj pomoći u Baru ukazana pomoć!

Pavić, koji je mladi košarkaški reprezentativac Crne Gore, priveden je u Centar bezbjednosti Bar, a izjavu je dao i oštećeni Ivanović.

Sve se desilo tokom meča u dvorani “Topolica” u tunelu koji vodi ka svlačionicama.

“Oba igrača su dobila, zbog verbalnog sukoba, isključenje. Naš igrač je ostao pored aut linije u tunelu da gleda meč, a onda mu je Pavić prišao sa leđa, okrenuo ga za 180 stepeni i pesnicom ga udario u glavu. To me zaista šokiralo, jer možete zamisliti kako to izgleda kada igrač od 210 centimetara i 120 kilograma udari momka koji je za dvije glave manji od njega i nema ni 60 kila. Odmah nakon tog incidenta ušao sam u svlačionicu gdje je Pavić bio u društvu tri policajca i obezbjeđenja i pitao sam ga zbog čega ga je udario, a on mi je rekao: “A što da ga ne udarim”. To me je dodatno šokiralo. Naš igrač je završio u Hitnoj pomoći u Baru. Predao je nalaze u Centar bezbjednosti i dao je izjavu kao oštećeni, a Pavić je priveden. Interesuje me kako će ovaj potez Pavića biti okarakterisan, jer se desio na javnom mjestu, na sportskoj priredbi”, bio je više nego razočaran i uzrujan Zoran Piperović, predsjednik KK Ulcinj.

On kaže da je pokušao da stupi u kontakt sa komesarom za takmičenje Miomirom M. Mugošom, koji mu se nije javljao na telefon.

“Baš me interesuje da vidim da li će suspendovati dvoranu u Baru. Mugoša se nije javljao na telefon, jer vjerovatno zna zbog čega ga zovem. A prošle godine upravo on je kaznio jedino Ulcinj i to zato što su navijači razvili transparent “Sudije lopovi”. Kaznio nas je sa 3.500 eura, jedino nas u čitavoj ligi! Zvao sam i direktora reprezentativnih selekcija Danila Mitrovića da mu kažem šta se desilo i kako se ponašaju reprezentativci, ali on mi je rekao da nije u Crnoj Gori, da nije upoznat sa incidentom u Baru i da mu je žao što je došlo do svega ovoga. Ja sam bio i malo grub, rekao sam mu da jeste kriv, da je postavio Pavićeviće za selektore pa eto kako mu se ponašaju reprezentativci. Fin će primjer dati mladim igračima!

Piperović kaže da je sve dobro vidio i da je, ne prvi put, ogorčen dijeljenjem pravde na utakmicama njegovog kluba.

"Htio sam da zbog ovog udaranja, ali i zbog suđenja moja ekipa napusti teren, ali sam odustao od toga. Naš trener više nije mogao da trpi nepravdu, prigovorio je i isključen je. I zamislite - arbitri su tražili da napusti salu! Nakon meča stavio sam u zapisnik da smo pokradeni. Rekao sam samo: “Krađa”! I poslije meča sa Lovćenom imali smo zamjerke na suđenje, i tada je bio u pitanju isti arbitar - Radomir Vojinović iz Nikšića. Kada uputimo dopis u savez, kažu samo se vi žalite. Izgleda da smo mi jedni krivci i da je najbolje da se niko ne žali. Tada bi sve bilo uredu. Nisam mogao ni da sanjam da se nešto ovako može desiti, ali očigledno da sam se prevario”, zaključio je Piperović.

Bez komentara iz Mornara i CB Bar

Povodom incidenta u kome je akter bio Vukota Pavić, niko iz Mornara sinoć nije htio da komentariše. Narednih dana će klub zauzeti stav po tom pitanju.

Ni iz Centra bezbjednosti Bar se, takođe, nije mogla dobiti bilo kakva informacija.

Na pitanje “Vijesti” da li će Pavić ostati u pritvoru i kako će se kvalifikovati njegovo djelo, rečeno je da takve informacije ne mogu da daju.

Uputili su nas na Informativnu službu MUP-a Crne Gore.

Bonus video: