Revolucija: NBA Ol star po novom formatu, nema podjele na Istok i Zapad

Detalji još nisu otkriveni, ali suština je, kako javljaju američki mediji, da se poveća takmičarski duh, da se dobije mogućnost da igrači odlučuju o tome sa kim bi voljeli da igraju
1 komentar(a)
Džejms Kari, Foto: Reuters
Džejms Kari, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.10.2017. 19:40h

Ol star utakmica NBA lige igraće se od ove sezone po novom formatu, u kome će dva kapitena birati saigrače, bez obzira u kojoj konferenciji igraju, objavljeno je danas.

Sistem glasanja biće isti. Navijači, igrači i mediji biraće petorke, a sedam rezervnih igrača odrediće treneri najboljih timova Istoka i Zapada.

Onda će kapiteni - košarkaši koji dobiju najviše glasova navijača - birati ekipe, ne vodeći računa o tome gdje igraju.

Detalji još nisu otkriveni, ali suština je, kako javljaju američki mediji, da se poveća takmičarski duh, da se dobije mogućnost da igrači odlučuju o tome sa kim bi voljeli da igraju...

Prošle godine kapiteni su bili Stef Kari i Lebron Džejms.

"Oduševljen sam što se napravio korak naprijed u poboljšanju Ol star utakmice, što je i bio jedan od prioriteta", rekao je Kris Pol, predsjednik Udruženja NBA igrača.

Posljednjih godina Ol star se pretvorio u reviju sa bezbroj zakucavanja, u utakmice bez minimum napora u odbrani, što je naišlo i na kritike javnosti i ljubitelje košarke.

Bonus video: