Rimac: Budućnost je najskuplja ekipa, ali bih bio glup da kažem da mislim da su bolji od nas

4383 pregleda 2 komentar(a)
Slaven Rimac, Foto: ABA liga
Slaven Rimac, Foto: ABA liga
Ažurirano: 30.03.2019. 17:24h

Uoči plej-ofa, Cedeviti su davane najmanje šanse da se domogne titule u ABA ligi. Zagrepčani su, međutim, na korak od plasmana u finale, treba im još pobjeda da eliminišu Budućnost Voli.

Prva prilika je u nedjelju veče (19 časova) u “Morači”.

"Na kraju se podvlači račun, ko je prošao, a ko nije. Sigurno da je puno ljepše i ugodnije voditi 1-0, nego gubiti 1-0. Dobro je što smo pobijedili, no moramo odigrati vjerovatno još bolju utakmicu nego što smo odigrali prošlu, ako mislimo pobijediti još jednom Budućnost. Bilo to sad ili za sedam dana, to je sasvim nebitno”, rekao je Slaven Rimac, trener Zagrepčana.

Cedevita je na svom terenu bila bolja od aktuelnog šampiona ABA lige, sa 90:83. Za meč u Podgorici se, kako kaže Rimac, Cedevita sprema “kao da je utakmica posljednja”.

“Moramo prikazati sve ono što nas je krasilo u prvoj utakmici. Normalno da će sigurno biti neke adaptacije i iznenađenja s njihove strane, no moramo pokušati biti spremni. Već nakon utakmice osjetilo da je ekipa dosta umorna. Tu je fizički napor i emocionalno pražnjenje se osjeti. Nadam se da smo prešli preko toga. Posljednja dva treninga su bila prilično dobra i mislim da u nekom dobrom ritmu očekujemo utakmicu u nedjelju”, dodaje Rimac.

Trener Cedevite ističe da, po njemu, “favorit “postoji samo kad se podvuče koliko ko košta”.

“U tim nekim računicama Budućnost je sigurno najskuplja ekipa u ABA ligi i prema tome imaju najveći kvalitet unutar svoje lige. Svaka ekipa ima kvalitetne igrače. Je li neko u određenom trenutku raspoloženiji ili neraspoloženiji… Bio bih glup da kažem da su oni favoriti i da mislim da su bolji od nas. Apsolutno tako ne razmišljam. Imaju najbolji budžet i imaju stvarno kvalitetne pojedince. Hajmo to reći, ako njihovi i naši pojedinci imaju svoj najbolji dan, vjerovatno će oni pobijediti. Međutim, na nama trenerima je da malo to zamaskiramo, da neke naše manjkove sakrijemo i prednosti istaknemo”.

Ekipe se dobro poznaju i tu nema previše tajni, ističe Rimac.

“Inspiracija jednog igrača i pogođen šut, nervoza možda nekog drugog igrača, u utakmicama takvog tipa su to sve pojedinosti koje mogu odlučiti. Mi smo definitivno u prvoj utakmici bili spretniji, a možda čak u jednom trenutku i smireniji i neki šutevi su nama ušli koji možda njihovim igračima nisu, a isto su bili otvoreni i kvalitetni kao naši, i to je presudilo", zaključio je Rimac.

Košarkaš Cedevite Edo Murić ističe da on i njegovi saigrači znaju šta ih čeka u “Morači”.

“Ja lično mislim da je, kad se napuni dvorana, u “Morači” čak i najteže gostovanje u ABA ligi. Igrali smo već tamo ove sezone. Igrali smo dobro, ali smo na kraju izgubili jer nismo imali skok. Međutim, sad smo se u tom dijelu podigli, barem u prošloj utakmici. Mi smo sigurno spremni. Idemo tamo ne kao da je druga utakmica nego kao da je posljednja i da se treba dobiti i mislim da samo s takvim razmišljanjem možemo dobiti. Spremni smo i nadam se da ćemo prikazati istu koncentraciju i borbu kao što smo pokazali u prvoj utakmici”, rekao je Murić.

Bonus video: