Ročesti: Velika pobjeda

"Nisam bio zadovoljan našom igrom u prvom poluvremenu. Iz lošeg napada proizilazila je loša tranziciona odbrana i laki poeni Islanda", objasnio Luka Pavićević
1 komentar(a)
Tejlor Ročesti, Foto: Zoran Đurić
Tejlor Ročesti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.09.2012. 19:44h

Amerikanac Tejlor Ročesti je u prvih 20 minuta dao svega dva poena, ali je “eksplodirao” u nastavku. Dao je 31 poena uz pet asistencija i četiri uhvaćene lopte.

"Velika pobjeda jer smo imali veliki minus poslije prvog poluvremena. U prvom poluvremenu smo imali mnogo grešaka, nismo uspjevali da dođemo do naše igre i imali smo mnogo problema, jer nam je nedostajalo i energije. U nastavku smo igrali puno bolje i zasluženo smo došli do pobjede. Preostaje nam još meč protiv Slovačke, koji je važan za nas, jer igramo kod kuće i želimo da kvalifikacije završimo bez poraza. Imali smo sjajno ljeto i želimo da ga završimo pobjedom pred našim navijačima”, kazao je Ročesti.

Selektor Crne Gore Luka Pavićević, sa razlogom, je bio zadovoljan nakon meča.

"Čestitao bih igračima na pobjedi kojom smo ovjerili nekoliko stvari i potvrdli sve prethodne pobjede u gostima. Od Slovačke i Islanda koji su druga klasa evropske košarke, preko Estonije do prve klase kao što su Srbija i Izrael, sada imamo sve pobjede na strani i preostaje nam još jedan meč kod kuće. To je kvalitet dobrih timova i treba da se ponosimo tom činjenicom. Imamo cilj da kvalifikacije završimo bez poraza, što je značajno ne samo zbog prestiža, već i zbog povoljnosti prilikom žrijeba za Evropsko prvenstvo. Imali smo razloga da budemo motivisani i čestitam igračima na zasluženoj pobjedi”.

Veliki problem predstavljalo je neigranje Milka Bjelice zbog problema sa koljenom, dok se kapiten Blagota Sekulić povrijedio na zagrijavanju.

"Nisam bio zadovoljan našom igrom u prvom poluvremenu. Iz lošeg napada proizilazila je loša tranziciona odbrana i laki poeni Islanda, a naročito smo loše bili skoncentrisani u individualnoj odbrani, gdje je najbolji igrač domaćina Stefanson radio upravo ono što smo željeli da zaustavimo, a to je da iz lijeve ruke probija do kraja i da ima otvorene šuteve. Bili smo veoma dekoncentrisani, a dozvolili smo i da nas par sudijskih odluka izbaci iz našeg uobičajenog mira, što je sve zajedno rezultiralo minusom od 22 poena. Na poluvremenu smo uspjeli da se presaberemo, da se vratimo našoj prepoznatljivoj igri i da u nastavku dođemo do pobjede protiv protivnika koji nije tako dobar kao mi, ali bez Bjelice i Sekulića i poslije svih putovanja, nije bilo lako i zbog toga je ova pobjeda veoma značajna” zaključio je Pavićević.

Bonus video: