Rouz operisan, završio i ovu sezonu

Fenomenalnom košarkašu je oštećen medijalni meniskus, ali nije u pitanju isto koljeno na kojem su mu pukli prednji ukršteni ligamenti prošle godine
0 komentar(a)
Derik Rouz, Foto: Beta/AP
Derik Rouz, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.11.2013. 18:30h

Strah je bio opravdan nakon povrede Derika Rouza u noći između četvrta i petka - plejmejker Čikaga je operisao koljeno desne noge i već sada je jasno da je ova sezona za njega završena.

Rouz se ove sezone vratio nakon pauze od više od godinu i po, ove sezone je odigrao 10 utakmica, a koban je bio meč protiv Portlanda...

Fenomenalnom košarkašu je oštećen medijalni meniskus, ali nije u pitanju isto koljeno na kojem su mu pukli prednji ukršteni ligamenti prošle godine.

"Nadamo se najboljem. Naravno, svi smo veoma tužni zbog Derika. Razgovarao sam sa njim, sve je ovo dobro podnio. On je već uveliko na rehabilitaciji i već razmišlja o povratku na teren. Nećemo nigdje da žurimo, ali nema sumnje da je ovo veliki gubitak za nas. Nedostajaće nam, ali mi smo Čikago i moramo da nastavimo dalje", rekao je trener Bulsa Tom Tibodo.

Rouz je u posljednje tri godine odigrao svega 50 utakmica u ligi, a pojedini mediji su prije nekoliko dana spekulisali da se više nikada neće vratiti na teren.

"Nisam zabrinut zbog toga. Mislim da je bitno kako se Rouz mentalno osjeća u ovom trenutku. On je veoma jaka osoba i upravo mu to pomaže da se oporavi i vrati na teren još jači. Očekujemo od njega da bude strpljiv i biće sigurno još bolji kada se vrati na parket", dodao je Tibodo.

Bonus video: