Sabatini dovodi Brajanta i Đinobilija?

U pregovorima sa Brajantom pomaže mi Lauro Bon, bivši igrač Virtusa, koji je i uspostavio prvi kontakt sa njim - rekao je Sabatini
0 komentar(a)
Kobi Brajant, Foto: Beta AP
Kobi Brajant, Foto: Beta AP
Ažurirano: 19.09.2011. 20:30h

Prve zvijezde Los Anđeles Lejkersa i San Antonija Kobe Brajant i Emanuele Đinobili nalaze se na meti Klaudija Sabatinija, vlasnika Virtusa iz Bolonje.

On želi da Đinobili i Brajant igraju za ovaj italijanski tim do kraja lok-auta u NBA ligi.

- Već nedjelju dana radimo na dovođenju najboljeg igrača svijeta u naš klub na bar mjesec dana, a takođe pregovaramo oko dolaska Đinobilija. Čitamo zakon da vidimo da li možemo da izvedemo to da kada Virtus igra u gostima, da domaće ekipe plaćaju pola osiguranja za njih dvojicu, jer bi im sigurno porastao prihod. U pregovorima sa Brajantom pomaže mi Lauro Bon, bivši igrač Virtusa, koji je i uspostavio prvi kontakt sa njim - rekao je Sabatini.

On je spreman da obezbijedi polovinu potrebnog iznosa da bi Brajant i Đinobili obukli dres Virtusa.

- Drugu polovinu novca treba da obezbijedi grad Bolonja, institucije ili pojedinci koji misle da bi to bila dobra prilika da zarade. Ukoliko dovedemo Brajanta i Đinobilija, Bolonja će biti najveći košarkaški grad u Evropi. Ako timovi sa kojima budemo igrali u gostima ne budu htjeli da plate odiguranje za njih dvojicu, ja ću ih ostaviti u Bolonji. Ne želim da rizikujem da se povrijede, a da drugi od toga imaju koristi - jasan je Sabatini.

Prema posljednjim informacijama štrajk u najjačoj ligi na svijetu neće se završiti prije januara 2012. godine, a Brajant bi u Bolonju stigao početkom oktobra.

Svojevremeno je izjavio da bi rado igrao u Italiji, jer je njegov otac Džo od 1984. do 1991. godine igrao na Apeninskom poluostrvu.

Nosio je dresove Ređo Kalabrije, Pistoje i Ređine. Ovo je dobra prilika da igrač L. A. Lejkersa ostvari tu želju.

Brajant bi potpisao ugovor na mjesec dana koji bi se produžavao, ako se nastavi lok-aut. Sa druge strane, Đinobili bi za početak igrao do decembra.

Za Argentinca bi to bio povratak u Virtus nakon devet godina, jer je upravo iz tog kluba 2002. i otišao u San Antonio.

U slučaju da se otkaže čitava sezona u Americi, onda bi Brajant i Đinobili do kraja sezone igrali za Virtus.

Brajant je najplaćeniji igrač u NBA ligi, a njegov ugovor sa “jezerdžijama” za narednu sezonu težak je 25 miliona dolara.

Za Brajanta je tokom ljeta bio zainteresovan Bešiktaš, ali do dogovora nije došlo.

Sada je i jedan kineski tim ozbiljno zainteresovan da ga privoli u svoje redove.

Bonus video: