San Antonio i Klivlend punim gasom kroz plej-of

Lebron Džejms, Kajr Irving i Kevin Lav zajedno su ubacili 89 poena u novoj pobjedi Klivlenda nad Indijanom
1 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2017. 07:22h

Klivlend i San Antonio vode sa po 2:0 u plej-of serijama.

Lebron Džejms, Kajr Irving i Kevin Lav zajedno su ubacili 89 poena u novoj pobjedi "kavsa" nad Indijanom, dok je Kavai Lenard rekordom karijere u plej-ofu 37 poena) odveo "mamuze" do drugog trijumfa nad Memfisom.

"Ovdje smo jer znamo šta možemo da postanemo. I polako ali sigurno to shvatamo. Važno je samo da okrenemo prekidač", kazao je Lebron Džejms, najveći adut Klivlenda, koji je na 25 poena dodao 10 skokova i sedam asistencija.

Aktuelni šampion mnogo je lakše slomio otpor "pejsersa" nego u prvoj utakmici prije tri dana, kada je slavio samo sa poen razlike.

Razigrana "velika trojka" Klivlenda sipala je koš Indijane iz svih pozicija, a prednjačio je Kajr Irving, sa 37 poena.

Na kraju treće četvrtine šampion je imao maksimalnu razliku od 18 poena, a gosti su, zahvaljujući Polu Džordžu, u posljednjoj dionici samo ublažili poraz.

"Izgubili smo pribranost u trećoj četvrtini, izgubili smo držanje. Nismo bili mirni i tu je utakmica prošla pored nas", kazao je trener Indijane Nejt Mekmilan.

"Vraćamo se kući sa uvjerenjem da serija nije gotova. Pokušaćemo da im napravimo 'pakao' na našem parketu", kazao je košarkaš Indijane Si-Džej Majls.

Naredne dvije utakmice igraju se u Indijanopolisu, a prva u noći između četvrtka i petka.

Kavai Lenard je postigao 37 poena i uhvatio 11 lopti, u svojoj najboljoj plej-of utakmici u karijeri, za novu pobjedu San Antonija nad Memfisom - 96:82.

Imao je u tome i značajnu pomoć sudija, ako je vjerovati treneru Memfisa Dejvidu Fizdejlu.

Lenard je, naime, izveo više slobodnih bacanja (19, uz svih 19 pogodaka) nego cijeli gostujući tim.

"Znamo da je San Antonio veliki tim, znamo da Greg Popovič ima mnogo veći pedigre od mene, koji sam mlad trener i kome je ovo prva sezona, ali moji momci zaslužuju mnogo više respekta", grmio je Fizdejl na sudije.

"Ovo je neprihvatljivo, ovo je neprofesionalno. Moji momci imaju pravo da budu utakmici, a večeras im nije pružena ni šansa".

Cijeli meč je San Antonio bio u vođstvu, osim 13 sekundi na početku utakmice. Maksimalna razlika koju su imale "mamuze" dostigla je 28 poena u drugoj četvrtini.

Gosti su krajem četvrtog kvartala prišli na samo četiri poena zaostatka, ali su Parker i Pau Gasol vezanim trojkama odbili nalet "grizlisa".

"Ovaj tim ima karakter, pored neospornog talenta i želje za pobjedom. Moramo da nastavimo ovako svake noći. Dobro smo reagovali kada su nam se približili u posljednjoj četvrtini i to je način razmišljanja koji moramo da zadržimo", kazao je Gasol.

Karavan se seli u Memfis, a treći meč je na programu u noći između četvrtka i petka.

Rezultati:

Klivlend - Indijana 117:111 (2:0 u seriji)

Irving 37p, Lav 27p, 11sk, Džejms 25p, 10sk, 7as. - Džordž 32p, 7sk, 7as, Tig 23p,

San Antonio - Memfis 96:82 (2:0)

Leonard 37p, 11sk, Parker 15p. - Konli 24p, 8as, Rendolf 18p.

Bonus video: