Savović potpisao za Bajern

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde, bivši igrač Budućnosti, Boris Savović potpisao je danas ugovor sa Bajernom do kraja sezone
0 komentar(a)
Boris Savović, Foto: Abaliga.com
Boris Savović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 26.09.2013. 13:26h

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde, bivši igrač Budućnosti, Boris Savović potpisao je danas ugovor sa Bajernom do kraja sezone, potvrdio je minhenski klub na zvaničnom sajtu.

On će navijačima Bajerna biti predstavljen već večeras uoči prijateljske utakmice sa Barselonom u Minhenu, ali kako se navodi, neće igrati.

"Poslije povrede Tompsona željeli smo igrača koji može da odgovori na zahtjeve Evrolige. Savović je kratko bio na tržištu, ali smo se odmah dogovorili. On nam daje više opcija na pozicijama četiri i pet, a osim toga odlično šutira za tri poene", izjavio je sportski direktor Bavaraca Marko Pešić.

Savović je karijeru počeo u Hemofarmu, a igrao je i za Budućnost i turski Galatasaraj.

Prošle sezone u crveno-bijelom dresu prosječno je bilježio 12,2 poena i 8,2 skokova u Jadranskoj ligi, odnosno 10,6 poena i 6,6 skokova u Evrokupu.

Bajern će naredne sezone igrati u C grupi Evrolige sa Olimpijakosom, Montepaskijem, Unikahom, Galatasarajom i Zelenom Gorom.

Bonus video: