Šćepanović: Prvi put čujem za to

"Ni sa kim iz Partizana nisam kontaktirao, a sa Vujoševićem se nisam čuo od završetka Evropskog prvenstva u Litvaniji", rekao je Šćepanović za „Vijesti“.
314 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Šćepanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vlado Šćepanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.06.2012. 08:28h

Vlado Jovanović je bivši trener Partizana, a spekuliše se da će se na klupu vratiti trofejni Duško Vujošević. Beogradski mediji su prenijeli informaciju da će njegovi pomoćnici biti dosadašnji kapiten Petar Božić i legenda crnogorske košarke i bivši igrač „crno-bijelih“ Vlado Šćepanović.

Međutim, prvi kapiten reprezentacije Crne Gore u izjavi za „Vijesti“ demantovao je takvu mogućnost.

"Prvi put čujem za tako nešto, možda neko zna nešto što ja ne znam. Ni sa kim iz Partizana nisam kontaktirao, a sa Vujoševićem se nisam čuo od završetka Evropskog prvenstva u Litvaniji", rekao je Šćepanović za „Vijesti“.

Popularni Japanac karijeru, koja je počela 1993. godine, završio je sredinom decembra prošle godine. Šćepanović je ponikao u Gorštaku, sa kojim je dva puta bio kadetski i juniorski prvak Crne Gore, a profesionalnu karijeru počeo je u dresu Budućnosti, za koju je nastupao od 1993. do 2000. godine, kada je prešao u redove Efes Pilsena. Nakon sezone provedene u klubu iz Istanbula, prešao je u Partizan (sezona 2001/02), a nakon toga nosio je i dres Fortituda (2002/03), pa ponovo Partizana (2003/04).

Naredne tri sezone, Šćepanović je proveo u Grčkoj - za Panatinaikos je nastupao od 2004. do 2006. godine, a potom je sezonu nosio dres solunskog PAOK-a. Za špansku Granadu je nastupao od 2007. do 2009., potom je prešao u Mursiju, a posljednju sezonu u igračkoj karijeri proveo je u redovima grčkog Paneliniosa.

Na reprezentativnom nivou, Šćepanović je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio titulu prvaka svijeta 1998. godine u Grčkoj, a ima i zlato sa Evropskog prvenstva 2001. u Turskoj i bronzu sa Eurobasketa 1999. u Francuskoj.

Bonus video: