Šehović: Domaćin favorit, ali se nadam pobjedi

3 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.03.2015. 13:28h

Mjesta za bilo kakve kalkulacije nema. Budućnost Voli u nedelju u Zagrebu protiv Cedevite vodi možda i ključnu bitku za osvajanje drugog mjesta.

U slučaju da „plavi” ostvare novu pobjedu, u posljednjem kolu mogu da izgube od Partizana do deset razlike da bi u plej-ofu ušli sa prednošću domaćeg terena.

Crnogorski šampion je imao nedelju dana da se dobro pripremi za duel sa Zagrepčanima, koji su igrali u srijedu protiv Gran Kanarije igrali revanš osmine finala Evrokupa.

Budućnost Voli odmornija ulazi u meč i sa te strane je u prednosti.

"Pred nama su dvije najvažnije utakmice u sezoni i koji odlučuje o tri preostale pozicije za plej-of. Razmišljamo prije svega o prvoj utakmici u Zagrebu, gdje nas čeka kvalitetan protivnik kvalitetan protivnik koji je u odnosu na prvu utakmicu jači za Stanka Baraća. Nemamo lagan posao, ali ukoliko se ukaže prilika spremni smo da je iskoristimo”, jasan je Suad Šehović, kapiten „plavih”.

Poslije perioda u kome je igrala dosta promjenljivo, Cedevita polako hvata pravi ritam, što izaziva dodatni oprez.

"Cedevita je polako počela da diže formu, a možda će ta utakmica koju su igrali u srijedu (Gran Kanarija) dati nama nadu da su umorniji od nas, da smo se mi bolje spremili, ali treba imati veliki oprez jer je kvalitetan protivnik. Sigurno da su blagi favoriti, igraju na svom terenu. To je ekipa koja nas je nadigrala u Podgorici, imali su šutersku noć, koju nadam se da neće ponoviti u ovom duelu i da ćemo imati šansi za pobjedu”.

Poraz iz prvog dijela sezone iz „Morače”, kada su gosti pogodili 12 trojki iz 15 pokušaja, je dodatni motiv za izabranike Igora Jovovića.

"Odigrali smo dobru utakmicu u Podgorici, ali je njihov fenomenalan šut za tri poena prelomio utakmicu. Do minut prije kraja smo imali pozitivan rezultat, ali su ono pogodili praktično sve što su šutnuli. Na kraju se ispostovalo da smo ubjedljivo poraženi. Idemo u Zagreb da odigramo bolju utakmicu nego u „Morači”, jači smo za Borisa Savovića, nadam se boljoj igri i boljem rezultatu"

Iskusni krilni centar Čedomir Vitkovac je optimista pred duel u „Dvorani sportova” i nadam se povoljnom rezultatu.

"Ulazimo u finiš sezone, svaka utakmica je jako bitna. Važno je da zadržimo dobar ritam igara i da u Zagrebu odigramo što bolju utakmicu i ako se ukaže šansa, da pokušamo da dobijemo. Cedevita je izuzetno jaka ekipa, imaju odličnog trenera i velike ciljeve ove sezone. Imamo i mi naše ciljeve, pa da vidimo ko će biti bolji”, zaključio je Vitkovac.

Bonus video: