Šehović: Mnogo će nam značiti ova pobjeda

0 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Aba-liga.com
Suad Šehović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 22.11.2015. 19:41h

Pribojavali su se košarkaši Budućnost Volija gostovanja u Laktašima.

Na kraju su uspjeli da izađu kao pobjednici iz duela sa šamponom BiH i zadrže čelnu poziciju na tabeli.

Odlučila je odbrana i dobra šuterska noć, prije svega Omara Kuka i Bojana Subotića.

"Raduje nas što smo došli do pobjede. Bili smo disciplinovani, četrdeset minuta smo gradili igru i na kraju smo došli do pobjede koja je za nas izuzetno važna. U otvaranju meča smo loše šutirali, ali smo zadržali mirnoću. Kasnije nas je na njihovu usku, atipičnu odbranu, poslužio šut. Izgradili smo dobru razliku koju smo sačuvali do kraja i došli do zaslužene pobjede”, bio je zadovoljan Igor Jovović, trener “plavih”.

Kapiten Suad Šehović nije bio šuterski raspoložen, ali je opdradio veliki posao u odbrani i uhvatio osam lopti.

“Pribojavali smo se utakmice u Laktašima, ovo je težak teren na kojem će se mnogi namučiti. Međutim, mi smo se spremili dobro, poslužio nas je šut, postigli smo 17 trojki što je prelomilo utakmicu. Istina, imali smo i loših momenata, Igokea je prišla u samoj završnici ali smo sa neka dva šuta riješili meč. Igokea je pobjedom protiv Zvezde pokazala koliko je kvalitetan tim, mi smo ušli maksimalno motivisano i došli do pobjede koja će nam mnogo značiti u nastavku lige”.

I pored poraza Željko Lukajić, trener Igokee, nije bio nezadovoljan.

“Ono što smo željeli u velikom procentu smo i ostvarili. Napravili smo jednu dobru predstavu, u većem dijelu utakmice smo igrali dosta dobro, poštovali neke svoje principe, ali je na kraju presudilo iskustvo i kvalitet koje je bilo na strani Budućnosti. Najvažnija stvar je da smo mi imali dobrih momenata i pokazatelja za buduće vreme. Znam i sam gdje ''škripi'' da bi to bilo i bolje, ali sve u svemu, nakon predstava protiv Crvene zvezde i ove protiv Budućnosti ne možemo biti nezadovoljni”.

Plejmejker domaćina Miroslav Pašajlić sportski je čestitao trijumf Podgoričanima.

“Svaki poraz boli, ali ne možemo biti nezadovoljni. Prije utakmice smo imali dogovor da malo rizikujemo šut, da čuvamo reket da nas ne ''izrovare'' pod košem. Oni su poprilično loše šuterski otvorili utakmicu, posebno Omar Kuk koji je kasnije ipak ušao u svoju seriju. Mi nismo ništa žel,eli da mijenjamo, igrali smo svoju igru u odbrani, oni su pogodili neke važne šuteve, posebno u trenucima kada smo im mi prišli i na kraju mislim da su zasluženo pobjedili”.

Bonus video: