Šehović: Najvažnije je da smo pobijedili

"Izgubljenim loptama i namjernim faulom, došli smo do neizvjesne završnice, ali smo dobili”, objasnio je strateg Podgoričana Igor Jovović
52 pregleda 4 komentar(a)
Budućnost Voli-Zadar, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli-Zadar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.11.2013. 21:42h

Duel protiv Crvene zvezde je bio iscrpljujući i fizički i psihički.

Ostavilo je to traga na igrače Budućnost Volija u duelu sa Fehervarom.

Igrali su sa puno oscilacija, ali su, što je najvažnije upisali dva boda, i nastavili trijumfalan niz.

"Najvažnije je da smo dobili. Najavili smo da nemamo vremena da se pripremimo na pravi način za ovaj meč, a nismo se mogli ni oporaviti na pravi način. Bilo je puno oscilacija, dosta meko smo otvorili meč i dozvoli rivalu da stekne sedam poena prednosti. Rotacijom sa klupe digli smo energiju i uspjeli smo da do poluvremena preopkrenemo rezultat. Ostaje žal što na velikoj razlici nismo na pravi način rješili kontranapade. Izgubljenim loptama i namjernim faulom, došli smo do neizvjesne završnice, ali smo dobili”, objasnio je strateg Podgoričana Igor Jovović.

Suad Šehović opominje da bi u narednim mečevima oscilacije kao protiv Mađare mogle biti skupo kažnjene.

"Očekivali smo tešku utakmicu, što se i desilo. Protivnik je bio agresivan na startu, dao je neke lake poene. U drugoj četvrtini smo to ispravili i napravili razliku. Finiš je opet bio loš, ali je najvažnije da smo upisali dva boda. Sada treba da se odmorimo i okrenemo narednom meču”.

Španac na klupi Fehervara Karlos Senteno, sportski je čestitao domaćinu na trijumfu.

"Nisam srećan ovom utakmicom, napravili smo mnogo glupih grešaka. Budućnost je dobar tim i ne smijemo im dozvoliti puno lakih poena, kao što je to bio slučaj u ovom meču. Da su dobar tim, pokazali su i pobjedom nad evroligašem u ponedjeljak. Poslije dobre prve četvrtine, na startu druge smo izgubili dvije lopte za 10 sekundi i to je promijenilo tok meča”, naglasio je Senteno.

Bonus video: