Šehović uz zvuk sirene donio Budućnosti pobjedu u Baru

21 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Savo Prelević
KK Mornar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.05.2016. 19:04h

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u Baru Mornar rezultatom 77:74, a junak trijumfa je biop kapiten Suad Šehović koji je pogodio trojku sa 10 metara uz zvuk sirene.

"Plavi" su minut prije kraja vodili sa 74:70, domaćin se koševima Roberta Sempsona i Lemonta Džonsa izjednačili 4,6 sekundi prije kraja, ali je Šehović nakon pasa Kuka donio veliku pobjedu.

Budućnost je sada na korak od titule, jer joj za 10. uzastopni trofej treba još samo jedna pobjeda, a treći meč se igra u četvrtak u "Morači".

"Biću iskren ako kažem da nije pobijedila bolja ekipa. Ostaje žal kada utakmicu izgubite u bukvalno poslednjim sekundama meča šutem za tri poena. Smatram da je greška napravljena nakon izjednačenja, jer je ekipa možda i prerano počela da slavi, što se odrazilo na defanzivno postavljanje u posljednjih pet sekundi. Žao mi je brojne barske publike, atmosfera je bila odlična, i hvala mojim sugrađanima na podršci. Imamo par dana da se što bolje pripremimo i pokušamo da seriju ponovo vratimo u naš dom", bio je razočaran Pavićević.

Podgorički i barski tim bili su ove sezone rivali i u finalu Kupa Crne Gore, u kojem je Budućnost bila uspješnija.

"Moje mišljenje je da smo ovaj trijumf zasluženo ostvarili, iako je Mornar pokazao još jednom da je dobra ekipa. Nakon ovakvih duela može samo da profitira crnogorska košarka. Svako ko se ozbiljno bavi ovim poslom zna da još ništa nije gotovo", kazao je trener Budućnosti Igor Đaletić.

Halil Kanačević je sa 18 poena bio najbolji u redovima Budućnosti, dva manje je upisao Aleksa Ilić (imao je i 12 skokova), Džulijus Dženkins je postigao 12, a Bojan Subotić 10.

Džons je predvodio Barane sa 24 koša, dok je Sempson postigao 15 uz 13 uhvaćenih lopti.

Bonus video: