Šehović: Zasluženo smo na prvom mjestu

50 pregleda 2 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Abaliga.com
Suad Šehović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 04.11.2015. 19:12h

Košarkaš Budućnosti Suad Šehović rekao je danas da je njegova ekipa zasluženo na prvom mjestu na tabeli Jadranske lige.

"Kasnili smo sa kompletiranjem ekipe, pa samim tim igre u početku nisu bile onakve kako smo željeli, ali smo dobijali. Kako vrijeme odmiče sve smo uigraniji i bolje izgledamo na terenu i mislim da smo zasluženo na prvom mjestu. Očekivali smo da budemo u vrhu, ali baš na čelu lige možda i nismo, i osjećaj je zaista odličan", rekao je Šehović za sajt Jagranske lige.

Budućnost je, poslije osam odigranih kola u regionalnom takmičenju, prva na tabeli sa osam pobjeda i samo jednim porazom.

Šehović je izabran je za najkorisnijeg igrača oktobra u Jadranskoj ligi.

On je u prosjeku bilježio 12,6 poena, 5,1 skok, 1,3 ukradene lopte i jednu asistenciju po meču u dosadašnjem toku sezone. Sa prosječnim indeksom 15,75 on je najefikasniji igrač ekipe iz Morače, a u isto vrijeme bio je u krugu najefekasnijih pojedinaca u oktobru.

"Što se tiče individualnog učinka - sigurno da prija i da sam iznenađen izborom, ali ukupno je dosta važniji ovaj ekipni i pozicija na tabeli", rekao je Šehović.

"Koncept ekipe je da u svakoj utakmici drugi pojedinac iskoči, i mislim da je to snaga ove ekipe, jer se ne oslanjamo na par igrača, već svako od nas može da napravi probleme protivniku. Sve ovo ne bih uspio bez saigrača i stručnog štaba tako da im se ovom prilikom zahvaljujem", dodao je on.

Šehović je naveo da je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone ekipa Mega Leksa, koja ima šest pobjeda i dva poraza.

"Mega se nalazi na drugoj poziciji i već ima realne šanse da se nađe među prve četiri, uz ekipe sa sredine tabele koje se neće predavati. Cedevita, Crvena zvezda i mi smo tu sa ambicijama za plej-of, ali mislim da će nekih iznenađenja biti", rekao je on.

U narednom, devetom kolu Jadranske lige Budućnost gostuje Partizanu.

Bonus video: