Šehović: Željni smo dokazivanja

"Svi igrači daju svoj maksimum na treninzima i atmosfera u timu je na najvišem nivou", ističe bek Budiveljnika Suad Šehović.
0 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: KSCG.ME
Suad Šehović, Foto: KSCG.ME
Ažurirano: 11.07.2012. 21:12h

Već desetak dana košarkaška reprezentacije Crne Gore odrađuje na Zlatiboru glavni fazu priprema pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje počinju sredinom narednog mjeseca.

Stručni štab na čelu sa Lukom Pavićevićem nametnuo je žestok ritam, a igrači sve obaveze ispunjavaju na pravi način, željni dokazivanja novom selektoru.

Za sada sve ide onako kako se poželjeti može, pa ostaje nada da će tako biti i u narednom periodu.

"Krenuli smo sa napornim radom od prvog dana priprema. Reprezentaciju sada čine uglavnom mladi igrači, koji su spremni da pruže maksimum i željni su dokazivanja novom selektoru i stručnom štabu. Svi igrači daju svoj maksimum na treninzima i atmosfera u timu je na najvišem nivou. Imamo odlične uslove na Zlatiboru, koji je kao i prethodnih godina naša glavna baza u pripremnom periodu. Iako je ovog ljeta toplije nego prethodnih godina, to ne utiče na rad jer imamo jasan cilj i dajemo maksimum kako bismo se pripremili na najbolji način", ističe bek Budiveljnika Suad Šehović.

Premijerni meč u kvalifikacijama naša selekcija igra 15. avgusta protiv Izraela u “Morači”.

"Velika stvar je što imamo dovoljno vremena da se pripremimo za ono što nas očekuje u kvalifikacijama. Počeli smo pripreme već krajem juna, što znači da ćemo imati više vremena od ostalih selekcija koje će igrati kvalifikacijama da dođemo do prave forme. Prva sedmica priprema poslužila je za upoznavanje sa novim sistemom rada, a od prvog dana boravka na Zlatiboru, krenuli smo sa još jačim radom. U pripremnom periodu imamo i dovoljan broj kontrolnih mečeva i nadam se da će nam i te utakmice dati prave smjernice pred početak kvalifikacija".

Na Zlatiboru je akcenat stavljen na uigravanju određenih taktičkih stvari što se tiče napada i odbrane. Šta je i koliko urađeno do sada, pokazaće dva kontrolna meča sa Letoncima 19. i 20. jula. Dan kasnije “crveni” se vraćaju u Crnu Goru.

"Radimo na postavljanju principa u odbrani, ali i u napadu, nastojimo da u svakom pogledu podignemo formu na viši nivo, jer na Zlatiboru odrađujemo najdužu fazu priprema. Kako se bude približavao početak kvalifikacija, a do tada imamo dovoljno vremena, sve više ćemo razmišljati o protivnicima. Najvažnije je da se mi pripremimo na pravi način, a onda ćemo razmišljati o protivnicima. Nalazimo se u veoma jakoj grupi, ali znamo što je naš cilj i siguran sam da ćemo spremno dočekati kvalifikacije", zaključio je Šehović.

Bonus video: