Sekulić: Cilj je da prođemo grupu

Košarkaši Crne Gore počeli pripreme za debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu
1683 pregleda 6 komentar(a)
Blagota Sekulić (Foto: Luka Zeković)
Blagota Sekulić (Foto: Luka Zeković)
Ažurirano: 25.07.2019. 17:11h

Za kapitena košarkaške reprezentacije Crne Gore, Blagotu Sekulića nastup na Mundobasketu je „kruna reprezentativne karijere“.

„Drago mi je da sam u ekipi koja ima priliku da se pojavi na Svjetskom prvenstvu. Jasno je koliko nam je bilo teško da se kvalifikujemo za samo prvenstvo. Jako sam zadovoljan što sam tu i što ću moći da pred sam kraj karijere da učestvujem na tako jakom takmičenju“, rekao je Sekulić na današnjoj konferenciji za novinare.

Naši košarkaši okupili su se danas u Podgorici, obavili ljekarske preglede, a sjutra će početi sa radom i pripremama za Mundobasket u Kini.

Sekulić je istakao da mu je drago što je reprezentacija ponovo na okupu.

„Očekuju nas pripreme za veliko takmičenje, na kojem do sada nijesmo bili. Motiva nam ne fali, nadam se da će nas zaobići povrede i da ćemo moći da se spremimo kako treba. Što se tiče samog prvenstva, cilj je proći grupu. Ne možemo ništa da obećamo, osim da ćemo, kao i do sada, da se borimo i trudimo, i damo sve od sebe“, istakao je Sekulić.

Iza 37-godišnjeg Podgoričanina je sezona u španskoj Gipuckoi, klubu iz San Sebastijana. Ugovor mu je istekao u junu, sada je slobodan igrač.

„Vjerovatno ću igrati još naredne sezone. Doduše, teško je praviti planove u mojim igračkim godinama, ali igraću još sljedeće sezone i to je to“, zaključio je Sekulić.

Bonus video: