Serhio Rodriges donio pehar Realu

Serho Rodriges je 7,5 sekundi prije kraja položio loptu u koš i donio "merengesima" nedostižnih 75:71 protiv najvećeg rivala.
76 pregleda 0 komentar(a)
Rudi Fernandes i Serhio Rodriges, Foto: Www.acb.com
Rudi Fernandes i Serhio Rodriges, Foto: Www.acb.com
Ažurirano: 22.02.2015. 20:12h

Prošle godine je Serhio Ljulj desetinku prije kraja postigao koš za pobjedu Reala u finalu Kupa kralja nad Barselonom, a u reprizi tog finala večeras je heroj bio njegov imenjak - Serho Rodriges je 7,5 sekundi prije kraja položio loptu u koš i donio "merengesima" nedostižnih 75:71 protiv najvećeg rivala.

Na kraju je bilo 77:71, što je 25. pehar "kraljevskog kluba" u nacionalnom Kupu.

U veoma uzbudljivom meču u Las Palmasu, u kojem su se ekipe od starta smjenjivale u vođstvu, sve je odlučeno u posljednjem minutu. Prvo je Felipe Rejes dao dva bacanja za 73:71, a potom je Rudi Fernandes ukrao, pa izgubio loptu.

Huan Karlos Navaro je promašio polaganje za izjednačenje, a Rodriges je uhvatio loptu 30 sekundi prije kraja. Barselona je odlučila da brani napad, a popularni Ćaćo je na samom isteku probio Aleksa Abrinesa i donio veliku slavlje Madriđanima.

Fernandes je sa 16 poena, po pet asistencija i uhvaćenih lopti, četiri skoka i dvije blokade zaradio zvanje MVP finala, a heroj Rodriges je meč završio sa 10 koševa. Isti broj pogodaka je imao još jedan od junaka, Andres Nosioni, koji je fenomenalno izdanje u odbrani krunisao sa četiri rampe.

Bivši igrač Reala Ante Tomić je bio ubjedljivo najbolji u redovima Katalonaca sa 25 poena i 11 uhvaćenih lopti, ali je propustio da blokira Rodrigesa u akciji koja je riješila meč... Dvocifren učinak su imali i Džastin Dolmen i Tomaš Satoranski (po 11).

Zanimljivo, Real je 22. pehar u Kupu kralja osvojio davne 1993. godine i sve do povratka nekadašnjeg igrača, a sada trenera Pabla Lasa, nije mogao da ga ponovo prigrabi. Nakon 19 godina čekanja, Laso je vratio trofej 2012. godine, a osvojio ga je i ove i prošle...

Bonus video: