Simultanka Blesingejma srušila Zvezdu

Cibona je u prepunoj "Kombank areni" nadigrala Crvenu zvezdu i plasirala se u finale ABA lige, 75:70
58 pregleda 25 komentar(a)
Košarkaši Cibone, Foto: ABA liga
Košarkaši Cibone, Foto: ABA liga
Ažurirano: 24.04.2014. 20:48h

Cibona je u prepunoj "Kombank areni" nadigrala Crvenu zvezdu i plasirala se u finale ABA lige, 75:70 (15:21, 12:17, 18:23, 25:14). I ne samo to, Cibona je izborila i plasman u Evroligu! Ekipa iz Zagreba bila je autsajder pred utakmicu protiv prvoplasirane ekipe regularnog dijela, ali je odigrala sjajno.

Od početka do kraja su izabranici Slavena Rimca su nametnuli svoj stil protiv ekipe Dejana Radonjića, koja nije uspjela da se izbori sa pritiskom važnosti duela pred svojom publikom.

U prvoj četvrtini Cibona je došla do dvocifrene prednosti, u trećoj dionici imala je i prednost od 19 poena, ali u finišu je ipak bilo drame. Zvezda je u posljednjih deset minuta u nekoliko navrata pravila serije, u samom finišu je imala dva puta priliku da stigne do izjednačenja, ali Cibona je imala sjajnog Džeralda Blesingejma, koji je pogađao kad god je trebalo.

Blesingejm je bio igrač utakmice sa 28 poena i 9 asistencija, a uz njega je najbolji bio Dario Šarić sa 21 poen i 15 skokova. Na drugoj strani, Jaka Blažič bio je jedini raspoloženi igrač sa 25 poena i 6 skokova, a Dženkins i Nelson dodali su po 12 poena.

Zvezda je za tri šutirala očajnih 2-32, promašila je 11 slobodnih bacanja (26-27) i uz takvu statistiku nije mogla da se nada boljem rezultatu.

Cibona će igrati u Evroligi naredne sezone, dok će Zvezda vjerovatno u kvalifikacije. Rival Ciboni u finalu u nedelju (20h), biće pobjednik duela Partizan - Cedevita koji se igra sjutra u 20 sati.

Bonus video: