Simultanka Vučevića na Floridi, Orlando prekinuo crnu seriju protiv Majamija

Vučević ubacio 26 poena i uhvatio devet lopti za prvu pobjedu Orlanda protiv Majamija od marta 2012. godine
7 komentar(a)
Vučević, Foto: Beta-AP
Vučević, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 30.12.2014. 04:05h

Crnogorski centar Nikola Vučević postigao je 26 poena i uhvatio devet lopti za veliku pobjedu Orlanda na Floridi i prekid serije od 10 vezanih poraza "magičnih" protiv Majamija. Završilo se tijesno, 102:101 za Orlando, prvi put od marta 2012. godine.

Vučević je dobio direktan duel sa Krisom Bošom, povratnikom u redove Majamija nakon pauze zbog povrede. Boš je završio meč sa 20 poena i sedam skokova, što nije bilo dovoljno za Orlando i raspoloženog Vučevića, koji su dobili drugi meč zaredom, nakon slavlja u Šarlotu noć ranije.

Američki mediji podsjećaju na prvi meč Orlanda protiv Majamija ove sezone, 12. novembra, koji je aktuelni šampion dobio u gostima sa 99:92. Vučević je na toj utakmici postavio rekord NBA karijere - 33 poena, ali, kako je navedeno, nije imao odgovor za Krisa Boša u odbrani (32 poena).

Podsjećaju i na Vučevićevu izjavu nakon tog meča:

"Nisam previše koristan u čuvanju igrača kao što je Kris Boš. Obično se krećem u reketu i pokušavam da pomognem, ali kada je u pitanju Boš to je veoma, veoma teško. Morate da mu priđete jako blizu, u protivnom on pogađa otvorene šuteve".

Stvari se, međutim, brzo mijenjaju, ili Vučević meteorski napreduje. Njegov prosjek poena nakon simultanke u Majamiju iznosi 18,1, a i dalje je među vodećim skakačima lige (11,6 po meču).

Protiv Majamija je imao veliku pomoć Viktora Oladipa (22 poena) i Tobijasa Harisa (18), dok domaćinu nije pomogla nova dobra partija Dvejna Vejda, koji je završio meč sa 25 koševa.

Nikola Mirotić igrao je protiv Indijane u Indijanopolisu manje nego na ranijim mečevima, svega 10 minuta, ali je dao doprinos pobjedi sa pet poena i tri skoka. "Bikovi" su slavili sa 92:90 najviše zahvaljujući Džimiju Batleru koji je ubacio 27 poena i uhvatio devet lopti. Dobar je bio i Pau Gasol (20 poena) dok je Derik Rouz dodao 17. Bila je ovo osma sedma vezana pobjeda ekipa Tima Tibodoa za prvo mjestu u Central diviziji i drugu poziciju na Istoku, iza Toronta.

Rezultati:

Šarlot - Milvoki 94:104 (nakon produžetka)

Indijana - Čikago 90:92

Bruklin - Sakramento 107:99

Majami - Orlando 101:102

Hjuston - Vašington 103:104

Bonus video: