Sjajna rola Gibsona u drugom poluvremenu: Budućnost u Zagrebu savladala Cibonu

"Plavi" su i drugi put u sezoni savladali Cibonu, kao što je bio slučaj i prošle sezone u ABA ligi, i napravili lijepu uvertiru za dva teška meča koja ih očekuju početkom januara u "Morači", protiv Lokomotive Kubanj u Top 16 fazi Evrokupa i Crvene zvezde
1 komentar(a)
Nemanja Gordić, Foto: Aba-liga.com
Nemanja Gordić, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 30.12.2017. 22:03h

Aleksandar Džikić je bio u pravu kada je rekao da će se u narednom periodu osjetiti to što su, po povratku iz Minhena (i tijesnog poraza od Bajerna), njegovi igrači imali priliku da prvi put od 2. decembra odrade nekoliko dana treninga u svojoj dvorani, bez putovanja.

Nakon Igokee u ABA ligi i Litkabelisa u Evrokupu, košarkaši Budućnost Volija su večeras u Zagrebu savladali i Cibonu 93:87 (17:17, 22:23, 26:22, 28:25), u utakmici 14. kola regionalnog takmičenja.

Podgoričani su upisali 12. trijumf u ligi i godinu će završiti na prvom mjestu, čekajući meč Crvene zvezde protiv Olimpije (u utorak).

"Plavi" su i drugi put u sezoni savladali Cibonu, kao što je bio slučaj i prošle sezone u ABA ligi, i napravili lijepu uvertiru za dva teška meča koja ih očekuju početkom januara u "Morači", protiv Lokomotive Kubanj u Top 16 fazi Evrokupa i Crvene zvezde.

Što se meča u dvorani "Dražen Petrović" tiče, Podgoričani su vodili tokom najvećeg dijela meča, ali je Cibona, do sredine posljednjeg kvartala uspijevala da se vraća u igru.

U prvoj četvrtini su gosti imali pet poena prednosti (14:9), ali je Cibona izjednačila na kraju dionice. Imai su Podgoričani "plus devet" (33:24) sredinom druge četvrtine, ali je domaćin na odmoru imao pola koša prednosti.

U nastavku se "probudio" Kajl Gibson, Budućnost je na kraju trećeg perioda imala tri poena prednosti (65:62), pojedu je nagovijestila na 76:66, a konačan udarac je zadala kada je odbila napad Zagrepčana na 76:73, i povela 80:73, nešto preko tri minuta prije kraja meča...

Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Nemaja Gordić sa 23 poena (9-9 sa linije bacanja), dok je Kajl Gibson bio sjajan u drugom poluvremenu, u kojem je postigao svih 19 poena.

Dvocifreni u podgoričkom timu bili su i Kajl Lendri (11), koji je bio najbolji skakač ekipe sa šest uhvaćenih lopti, i kapiten Suad Šehović (10).

U ekipi Cibone najefikasniji je bio Marko Tomas sa 21 poenom, dok je Karlo Uljarević dodao 14.

Bonus video: