Skot pogodio za drugo mjesto

Poenima Akima Skota u bukvalno posljednjoj sekundi meča, košarkaši Mornara teže nego što se očekivalo stigli su do važnog trijumfa nad poletnom ekipom iz Beograda (75:73).
0 komentar(a)
KK Mornar, Foto: ARHIVA VIJESTI
KK Mornar, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 23.02.2012. 22:03h

Poenima Akima Skota u bukvalno posljednjoj sekundi meča, košarkaši Mornara teže nego što se očekivalo stigli su do važnog trijumfa nad poletnom ekipom iz Beograda (75:73).

Svega osam sekundi prije kraja, na semaforu „Topolice” stajalo je 73:73, a gosti su imali napad za konačan trijumf. Izabranici Mihaila Pavićevića su, međutim, uspjeli da dođu do lopte i na kraju stignu do pobjede kojom su osigurali drugo mjesto u grupi A Balkanske lige.

Samim tim, stekli su pravo da u četvrtfinalu protiv trećeplasirane ekipe grupe B (Napredak ili Feni) eventualnu majstoricu igraju pred svojim navijačima.

"Znali smo da nas čeka težak meč i da će Beograđani bez rezultatskog imperativa pokušati da odigraju dobar meč u Baru. Imali smo igru tempo i ritam tokom prvog perioda, ali neshvatljivi pad u igri u pojedinim trenucima meča koštao nas je ove uzbudljive završnice. Najvažnije je da smo ostvarili zacrtani cilj i obezbijedili drugo mjesto u ovoj grupi kolo prije kraja", istakao je Pavićević.

Baranima je u potpunosti pripala prva četvrtina, nakon koje je uslijedila rotacija svih startera u barskom timu. Popularni „klonferi” su to dobro iskoristili, u drugom periodu dobrim šutem za tri poena u potpunosti se vratili u igru i na odmor otišli sa 41:41.

Domaći sastav je u trećem periodu pojačao tempo i serijom 12:4 stigao do plus sedam (58:51). Činilo se da je riješeno pitanje pobjednika, ali nije moglo bez drame. Srećom, sa hepiendom.

Mornar - OKK Beograd 75:73 (26:20, 15:21, 17:13, 17:19)

Bar - Dvorana „Topolica”. Gledalaca: 400. Sudije: Kunošić, Bijedić, Milićević (BiH).

Mornar: Pajović, Damjanović 5, Sarajlija 2, Niković, Ivanović, 10, Skot 20, Jelenić 11, Radosavljević 16, Sekulović, Pavić 2, Vujošević, Barović 9.

OKK Beograd: Mitrović, Sepa 16, Knežević 6, Malidžan 10, Suzić 4, Mišanović 14, Maksimović 3, Milojević 2, Bezbradica 18.

Bonus video: