Slavko Vraneš napustio Uniks

Gorostasnom Pljevljaku istekao ugovor, kao njegov mogući nasljednjik figurira centar Partizana Nejtan Džavai
135 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Vraneš, Foto: Www.unics.ru
Slavko Vraneš, Foto: Www.unics.ru
Ažurirano: 09.06.2011. 22:27h

Centar reprezentacije Crne Gore Slavko Vraneš (28 godina, 229 centimetara) napustio je redove Uniksa, prenose ruski mediji.

Nekadašnjeg članu Budućnosti istekao je ugovor sa ovogodišnjim osvajačem Evrokupa, pa je odlučio da od naredne sezone sreću potraži u nekom drugom timu.

Gorostasni Pljevljak je prošlog ljeta došao u Kazanja kao veliko pojačanje, ali nije dobijao previše šansi kod Jevgenija Pašutina u konkurenciji Macieja Lampea, Hasana Rizvića i Vladimira Veremanka.

Osim Vraneša, Uniks bi mogao da napusti i Maciej Lampe.

U Evrokupu je imao učinak od 2,5 poena i 2,4 skoka po meču. U VTB ligi je bio nešto bolji - 5,2 poena, 2,4 skoka i 1,1 blokadu, dok je je u domaćem šampionatu prosječno davao 1,4 koš i hvatao 2,1 loptu po utakmici.

"Vraneš je otišao, dok situacija sa Lampeom nije jasna. Postoji mogućnost da ostane u našim redovima. Neki od naših vodećih klubova su mu ponudili dobre uslove, pa ćemo da vidimo šta će biti", rekao je predsjednik Uniksa Jevgeni Bogačev.

Crnogorski reprezentativac nije bio u sastavu u majstorici polufinalne serije plej-ofa protiv Himkija, koji je Uniks izgubio 61:54 (igrana u utorak).

Vraneš je u dosadašnjoj karijeri osim za Budućnost u Evropi igrao i za FMP Železnik, Tofaš (Turska), Crvenu zvezdu i Partizan.

Kao 39. pika u drugoj rundi drafta 2003. godine izabrao ga je Njujork.

U najačoj ligi na svijetu proveo je jednu sezonu igrajući za Nikse i Portland.

Kao njegov nasljednik u Uniksu spominje se Nejtan Džavai, koji je sinoć sa Partizanom osvojio triplu krunu.

Australijanac je već u pregovorima sa Rusima, istekao mu ugovor sa Beograđanima, i postoji velika šansa da naredne sezone brani boje tima iz Kazanja, koji će igrati u Evroligi.

Bonus video: