Smodiš pauzira zbog srčanih smetnji

Određeno mu je strogo mirovanje narednih nedelju dana, nakon čega će biti podvrgnut detaljnim ljekarskim pregledima koji će dati odgovor na pitanje šta je uzrok srčanih smetnji, kao i način liječenja
0 komentar(a)
Matjaž Smodiš, Foto: Www.cskabasket.com
Matjaž Smodiš, Foto: Www.cskabasket.com
Ažurirano: 21.02.2011. 22:33h

Matjaž Smodiš (31 godina, 205 centimetara), krilni centar reprezentacije Slovenije i CSKA Moskve, nalazi se pred novom, vjerovatno, dužom pauzom. Kako je objavio zvanični sajt "armejaca", Smodišu su otkriveni problemi sa srcem, pa će izvjestan period biti van trenažnog procesa.

Određeno mu je strogo mirovanje narednih nedelju dana, nakon čega će biti podvrgnut detaljnim ljekarskim pregledima koji će dati odgovor na pitanje šta je uzrok srčanih smetnji, kao i način liječenja, odnosno kolika je pauza pred njim.

Jedan od najbolji krilnih centara u Evropi nikako da se vrati u staru formu. Pred početak sezone 2008/2009. godine teže je povrijedio leđa, zbog čega je propustio praktično cijelu sezone. Prošle se vratio u ekipu, ali nije bio ni blijeda sjenka onoga igrača koji je do očaja dovodio protivničke igrače.

Moskovljanima ne cvjetaju ruže ove sezone. Ispali su iz Evrolige već nakon prve faze, a u domaćem šampionatu su trenutno na trećem mjestu iz Himkija i Uniksa. Odsustvo Smodiša nije jedini problem za trenera Dmitrija Šakulina, jer su van trenažnog procesa Saša Kaun (koljeno), Viktor Hrijapa (skočni zglob) i Džej Ar Holden (butni mišić).

Smodić je u CSKA došao 2005. godine iz bolonjskog Klimamija i sa "armejcima" je osvojio pet titula prvaka Rusije (2006, 2007, 2008, 2009, 2010), dva Kupa Rusije (2006, 2007) i dvije titule prvaka Evrope (2006, 2008). Prije Klimamija i CSKA branio je boje Krke (Novo Mesto) i Virtusa. Član je reprezentacije Slovenije od 1999. godine.

Bonus video: