Šou Lebrona u Bruklinu, San Antonio odložio promociju

Šansu da najvjerovatnije osiguraju reprizu prošlogodišnjeg finala protiv Indijane, momci Erika Spelstre imaće u srijedu na svom parketu na Floridi.
0 komentar(a)
LeBron Džejms, Foto: Beta/AP
LeBron Džejms, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.05.2014. 07:10h

Lebron Džejms ubacio je plej-of rekord karijere (49 poena) a Majami pobjedom u Briklinu 102:96 napravio ključni korak ka plasmanu u finale Istoka.

Šansu da najvjerovatnije osiguraju reprizu prošlogodišnjeg finala protiv Indijane, momci Erika Spelstre imaće u srijedu na svom parketu na Floridi. Indijana takođe vodi sa 3:1 u seriji, protiv Vašingtona...

"Svi pričaju o Džejmsovom učinku u napadu, koji je fantastičan, ali ja bih potencirao njegovu nevjerovatnu agresivnost u odbrani. Samo mi na terenu znamo koliko nam to znači", rekao je o Džejsmu bek Majamija Dven Vejd.

Presudio je sjajan šut Majamija iz igre, naročito u prvom poluvremenu (63 odsto), te nepreciznost domaćih u šutu za tri poena, što je trebalo da im bude najveće oružje (pet trojki iz 22 pokušaja).

Ključne poene na meču ubacio je krilni centar Majamija Kris Boš, koji je kod rezultata 94:94, samo 57 sekundi prije kraja, pogodio trojku iz samog ugla za odlučujuću prednost gostiju.

"Koliko god zvučalo nerealno, ova serija nije završena. Borićemo se do kraja", istakao je Andrej Kirilenko iz Bruklina.

Košarka i šou-biznis - meč u "Barklis centru" u Njujorku uživo su gledali glumci Denzel Vošington i Olivija Vajld, filmski producent Spajk Li, bokser Flojd Mejveder, muzičari Džej Zi i Bijonse...

Zapadno, u Oregonu, nije bilo "selebritija", ali je Portland prvom pobjedom protiv San Antonija u seriji (103:92) smanjio na 3:1 i odložio promociju "sparsa" makar do srijede.

U prva tri meča u seriji košarkaši Portlanda bili su u vođstvu ukupno svega 33 sekunde, da bi u četvrtom meču dozvolili protivniku da ima prednost samo minut i 28 sekundi.

Sve ostalo je bilo u znaku izabranika Terija Stotsa, koje je predvodio sjajni Demjan Lilard sa 25 poena. Oldridž je dodao 19, dok je Batum uz 14 poena imao i 14 skokova i osam asistencija.

"San Antonio je šampionski tim, ali nismo željeli da dozvolimo da nas počiste sa četiri pobjede, niti da odustanemo prije kraja. Još nismo spremni da idemo kući", poručio je Lilard.

Nakon 50:48 za domaće na poluvremenu, košarkaši Portlanda su u prvih 15 minuta drugog dijela napravili 42:26, pa je ostatak meča bio samo rutinsko privođenje kraju...

"Utakmicu koju igramo u srijedu moramo da doživimo kao da je odlučujuća, kao da je sedma. Radili smo naporno da bi se našli u ovoj poziciji, da vodimo 3:1. Večeras nismo uspjeli, ali pokušaćemo to da uradimo u srijedu, iako igramo protiv sjajne ekipe", kazao je Toni Parker, najefikasniji kod gostiju sa 14 poena.

Portland - San Antonio 103:92 - rezultat u seriji 1:3

Lilard 25p, Oldridž 19p, Batum 14p, 14sk, 8as - Parker 14p, Dankan 12p.

Bruklin - Majami 96:102 - rezultat u seriji 1:3

Džonson 18p, Pirs 16p - Džejms 49p, Vejd 15p, Boš 12p.

Bonus video: