Španija spustila Srbiju na zemlju i poslala je na Argentince i - Amerikance

Kao pobjednici grupe J, Španci u četvrtfinalu idu na Poljsku, dok će Srbija morati da se "pobije" sa energičnim Argentincima
23380 pregleda 323 komentar(a)
Košarkaši Španije slave na meču sa Srbijom, Foto: JASON LEE
Košarkaši Španije slave na meču sa Srbijom, Foto: JASON LEE
Ažurirano: 08.09.2019. 16:36h

Srbija je djelovala nezadrživo i nepobjedivo, a onda se pojavila Španija, sa klasom i iskustvom - "furija" je slavila u derbiju druge faze 81:69 i otvorila put ka polufinalu.

Kao pobjednici grupe J, Španci u četvrtfinalu idu na Poljsku, dok će Srbija morati da se "pobije" sa energičnim Argentincima.

Takođe, u projektovanim polufinalnim borbama Srbiju čeka - selekcija SAD.

Tim Saše Đorđevića odigrao je sjajnih deset minuta, izgledalo je i da Španci neće naći rješenje za moćni srpski sastav, ali se u drugoj četvrtini sve promijenilo.

Skariolov tim je podigao intezitet u odbrani, Rubio je postavio diktirao napadački ritam - Španija je u drugoj četvrtini upisala 32 poena, primila samo 17.

Prednost od osam poena sa poluvremena porasla je i na plus 20 (63:43), a samo je Bogdan Bogdanović uspijevao da se nosi sa odbranom Španije.

Od sredine treće četvrtine nije imao pomoć Nikole Jokića, koji je isključen, ali ni ostalih saigrača.

Bogdanović je uspio da smanji zaostatak na devet poena, ali su iskusni Španci, uz seriju ofanzivnih skokova, izdržali "udare" rivala i na kraju ostvarili veliku pobjedu.

Riki Rubio je bio najbolji pojedinac meča sa 19 poena, pet skokova i četiri asistencije, sjajnu rolu iz drugog plana imao je Viktor Klaver - 14 poena, sedam skokova.

U srpskom timu jedini je na nivou bio Bogdanović sa 26 poena, 10 skokova i šest asistencija.

Bonus video: