Španiji drama protiv Letonije, Turci bolji od Slovenije, Litvanci osigurali vizu za SP

Letonija na drugom mjestu u grupi sada ima skor od pet pobjeda i tri remija
134 pregleda 0 komentar(a)
Kino Kolom Košarkaška reprezentacija Španije, Foto: Fiba.basketball
Kino Kolom Košarkaška reprezentacija Španije, Foto: Fiba.basketball
Ažurirano: 17.09.2018. 20:14h

Košarkaši Španije su upisali sedmu pobjedu u kvalifikacijama za Mundobasket, došli na korak od plasmana na SP, ali i upisali trijumf koji bi mogao da pomogne Crnoj Gori.

"Crvena furija" je u Madridu bila bolja od Letonije (85:82) u meču koji se pretvorio u dramu posljednjih dvadesetak sekundi, iako ništa nije nagovještavalo takav finiš.

Španija je kontrolisala meč, u trećoj četvrtini imala i 18 poena prednosti, ali su Letonci 12 sekundi do kraja poenima Zakisa sa slobodnih bacanja poveli rezultatom 82:81.

Spasilac Španaca je bio Kino Kolom koji je u narednom napadu (5,4 sekunde do kraja) poentirao iz reketa i najavio trijumf, a onda i potpisao poenima iz penala...

Kolom je sa 18 koševa bio najbolji u timu Serđa Skariola, Pjer Oriola je upisao 15, a Havijer Beiran 14. Janis Strelnieks je bio najbolji u Letoniji sa 22 pogotka.

Plasman na Mundobasket obezbijediće tri najbolje ekipe iz grupe, a nakon ovog "prozora" kvalifikacija je prva Španija, na drugom mjestu je Turska sa skorom 6-2 (savladala je večeras Sloveniju sa 86:77).

Letonija je treća sa pet pobjeda i tri poraza i ima trijumf više od Crne Gore (koja je bila bolja od Ukrajine rezultatom 90:84) pred dva međusobna duela u nastavku kvalifikacija.

A četvrta evropska reprezentacija (nakon Njemačke, Grčke i Češke) koja je izborila vizu za Svjetsko prvenstvo je Litvanija.

Litvanci su večeras savladali Holandiju poslije produžetka rezultatom 95:93.

Bonus video: