Spartak pregovara sa Kirilenkom

Možemo samo reći da razgovaramo sa Kirilenkovim menadžerom i za sada je teško reći da li će doći do finalizacije dogovora - istakao je Aleksej Karvanen, generalni menadžer Spartaka
0 komentar(a)
Andrej Kirilenko, Foto: NBA.COM
Andrej Kirilenko, Foto: NBA.COM
Ažurirano: 27.07.2011. 14:21h

Aleksej Karvanen, generalni menadžer Spartaka iz Sankt Peterburga, potvrdio je da klub pregovara oko angažovanja Andreja Kirilenka.

- Ne želimo da komentarišemo glasine. Možemo samo reći da razgovaramo sa Kirilenkovim menadžerom i za sada je teško reći da li će doći do finalizacije dogovora - istakao je Karvanen.

Kirilenko je nedavno izjavio da, u slučaju povratka u domovinu, može da igra samo za Spartak i CSKA Moskvu. Međutim, dosadašnji član Jute ne isključuje mogućnost da okonča karijeru.

- Ne želim da uvrijedim druge timove u Rusiji, ali karijeru sam počeo u Spartaku i CSKA i ukoliko bih se vratio u Rusiju to bi bilo jedino moguće u neki od ova dva kluba. Pored toga, ne bih mogao ni da isključim završetak karijere nakon Evropskog prvenstva u Litvaniji - istakao je Kirilenko.

Kirilenko je za Spartak igrao sezonu (1996-1997), a potom tri u redovima "armejaca". Kao 24. pika u prvoj rundi drafta 1999. godine izabrala ga je Juta.

Dres "džezera" nosio je punih 10 sezona i za to vrijeme ostvario je prosječan učinak od 16,5 poena, 8,1 skok, 2,8 blokada i 1,9 ukradenih lopti po meču.

Spartak je već doveo devet igrača - Jotama Halperina (Olimpijakos), Vladimira Dragičevića (Kaha Laboral), Vilija Solomona (Hapoel Jerusalim), Dižona Tompsona (Hapoel Jerusalim), Pavela Sergejeva (Jenisej, Rusija), Valerija Lihodeja (Trijumf, Rusija), Lukasa Mavrokefalidisa (Olimpijakos), Viktora Kejrua (Dinamo Moskva) i Anatolija Kaširova (Aris).

Bonus video: